Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρεμιέρα κάνει στις 16/12 στις Ελληνικές αίθουσες το Νορβηγικό δράμα "Hope - Ελπίδα"

Πρεμιέρα κάνει στις 16/12 στις Ελληνικές...

Το φιλμ με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ είναι ένα συγκινητικό δράμα που έχει εντυπωσιάσει τους κριτικούς σε όλον τον κόσμο, με τις άψογες ερμηνείες και την προσεγμένη σκηνοθεσία του

H ταινία «Hope – Ελπίδα» που ήταν η επίσημη Πρόταση της Νορβηγίας για το Όσκαρ καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2021, θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 σε διανομή Neo Films.

Η Άνια (Άντρεα Μπριν Χόβιγκ) και ο Τόμας (στο ρόλο ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ) ζουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, απορροφημένοι και οι δύο στις δημιουργικές καριέρες τους. Όταν όμως η Άνια λαμβάνει μία σοκαριστική ιατρική διάγνωση, η ζωή τους διαλύεται και φέρνει στην επιφάνεια την παραμελημένη τους αγάπη. Η Άνια, μόνη με τη θλίψη και τους φόβους της συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται την πλήρη στήριξη και βοήθεια του Τόμας. Ξεκινούν και οι δύο μαζί ένα δύσκολο ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους ξανά.

Η αξιόλογη αυτή ταινία που ήταν η πρόταση της Νορβηγίας για την κατηγορία του βραβείου Όσκαρ καλύτερης Διεθνούς (ξενόγλωσσης) Ταινίας 2021, πήρε πολύ καλές κριτικές συγκεντρώνοντας ποσοστό 98% στο rotten tomatoes & 90% στο πιο απαιτητικό metacritic.

Ένα μελαγχολικό, συγκλονιστικό δράμα. Έντονα συγκινητικό. - Hollywood Reporter

Ένα έξοχο δράμα. Ένα από τα καλύτερα και πιο συναισθηματικά σύγχρονα δράματα της χρονιάς. - Roger Ebert (website)

Σενάριο και σκηνοθεσία: Μαρία Σοντάλ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Άντρεα Μπριν Χόβιγκ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 125 λεπτά.

ΧΩΡΑ: Νορβηγία

ΣΥΝΟΨΗ

Η «Ελπίδα – Hope» απεικονίζει δυναμικά μία καθοριστική στιγμή στη μακρά ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού.

Η Άνια και ο Τόμας έχουν μία μεγάλη οικογένεια με βιολογικά και θετά παιδιά. Για αρκετά χρόνια οι δύο σύντροφοι ζούσαν χωριστά και ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, απορροφημένοι και οι δύο στις δημιουργικές καριέρες τους, σαν σε παράλληλους κόσμους.

Όταν η Άνια λαμβάνει μία σοκαριστική ιατρική διάγνωση, η ζωή τους διαλύεται και φέρνει στην επιφάνεια την παραμελημένη τους αγάπη. Η Άνια, μόνη με τη θλίψη και τους φόβους της συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται την πλήρη στήριξη και βοήθεια του Τόμας. Ξεκινούν και οι δύο μαζί ένα δύσκολο ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους ξανά.

Ένα αυτοβιογραφικό έργο από τη σεναριογράφο και σκηνοθέτιδα Μαρία Σοντάλ, που όταν διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο, αναγκάστηκε να απέχει από τον κινηματογράφο για εννέα χρόνια. Η οικεία και ζεστή ταινία "Ελπίδα" είναι ένα συγκινητικό δράμα που έχει εντυπωσιάσει τους κριτικούς σε όλον τον κόσμο, με τις άψογες ερμηνείες και την προσεγμένη σκηνοθεσία του.

Ενδεχομένως η ταινία να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture