Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κύλησαν 40 μέρες από το θάνατο του "μόρτη" Περικλή Λαλιώτη

Κύλησαν 40 μέρες από το θάνατο του "...

Την περασμένη Κυριακή 5/12/2021 τελέστηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του στο ναό Αγ. Αποστόλων στο Μπεγουλάκι

Σαράντα μέρες συμπληρώθηκαν από το θάνατο του Περικλή Λαλιώτη στα 74 του χρόνια και την περασμένη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στο Μπεγουλάκι, στην Πάτρα ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Σε κείμενο που μας εστάλη για τον Περικλή Λαλιώτη, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης της ταβέρνας Χαγιάτι στην περιοχή της Πατρών- Κλάους, αναφέρονται τα εξής:

Άφατη θλίψη και οδύνη κατακλύζουν τα μέσα μας καθώς πλησιάζει η συμπλήρωση σαράντα ημερών από το πέρασμα του Μόρτη στην αιωνιότητα. Μέσα σε ρυθμούς χιτζάζ και τραγουδώντας παλιά ρεμπέτικα τραγούδια ο Περικλής Λαλιώτης, άφησε ήρεμα και γαλήνια τα εγκόσμια και φθαρτά για να απολαύσει τα ουράνια και αθάνατα. Και έτσι οι ρεμπέτες έχασαν το τελευταίο τρίχορδο μπουζούκι. Και η Πάτρα έχασε τον Μόρτη της.

Μα κι αν η Πάτρα έχασε τον Μόρτη της, η Μπέμπα, ο Βασίλης, η Ρήνη, ο Μίμης και ο Σάκης χάσανε τον πατέρα τους.

Κι ύστερα, αν τα παιδιά χάσανε τον πατέρα τους, η κυρα-Βαγγελιώ έχασε τον άνθρωπό της, την αγάπη της.

Μα και αυτός ο χωρισμός ήταν πρόσκαιρος. Πολύ πρόσκαιρος. Ένας χωρισμός μόλις 28 ημερών. Γιατί η μαγκιά που χαρακτηρίζει έναν Μόρτη, δεν πεθαίνει με τον θάνατο, αλλά αντιθέτως τρανώνεται και διατρανώνεται στους αιώνες. Και έτσι με την ίδια μαγκιά που περίπου μισό αιώνα νωρίτερα, αμούστακο παιδί, έκλεψε την αγάπη του, το λουλούδι του και ενωθήκανε σε μία σάρκα, με αυτό το ίδιο μόρτικο θράσος έκλεψε και τώρα την γυναίκα του για να βαδίσουνε μαζί σε δρόμους ολόφωτης θαλπωρής και ουσιαστικής αγάπης.

Υπέρτερη και του θανάτου είναι η αγάπη.  Και αν ο ποιητής λέει πως "καθένας μονάχος πορεύεται στον έρωτα, μονάχος στην δόξα και στο θάνατο", ο Μόρτης ήρθε να τον διαψεύσει περιπαικτικά και να πορευθεί μαζί με την Μόρτισσά του και στον έρωτα και στη δόξα και στον θάνατο. Μα αλήθεια δε λέγεται θάνατος αυτός. Αυτό είναι ο ορισμός της Ζωής, της Ευτυχίας και της Αγάπης. Ναι της Αγάπης. 

Αναπαύσου εν Ειρήνη και εν Αγάπη Μόρτη. Καλή Ανάσταση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις