Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

«Αποκαλύφθηκε» το Bulgari Hotel του Παρισιού, ιταλική φιλοξενία και γαλλική φινέτσα

«Αποκαλύφθηκε» το Bulgari Hotel του Παρι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «ίπταται» πάνω από το Σηκουάνα και βρίσκεται στην περίφημη λεωφόρο George V

«Είμαστε οι κοσμηματοποιοί της φιλοξενίας» διακηρύσσει ο Silvio Ursini, executive vice president των Bulgari Hotels & Resorts. Το διάσημο σήμα που συνδέεται με τα εκθαμβωτικά κοσμήματα και το υπερπολυτελές life style απέκτησε έδρα και στην Πόλη του Φωτός. Μετά το Μιλάνο, το Λονδίνο και το Ντουμπάι, το ξενοδοχείο Bulgari του Παρισιού μόλις άνοιξε τις πόρτες του ξεσηκώνοντας το ενδιαφέρον των διεθνών media. Πάνω στην επιβλητική λεωφόρο George V αγναντεύει το Champs-Élysées και το Πύργο του Αιφελ ως περήφανο, σύγχρονο ανάκτορο.
Η αρχιτεκτονική εταιρεία Antonio Citterio Patricia Viel (ACPV) με έδρα το Μιλάνο, ολοκλήρωσε το μεγαλεπίβολο project, ως ένα νέο είδος ξενοδοχειακής εμπειρίας. Στην βασική ιδέα του σχεδιασμού του, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν η ιταλική φιλοξενία και η πολυετής εμπειρία του οίκου στο χώρο του κοσμήματος. Αυτό μεταφράστηκε στην διαφοροποίηση του κτιρίου από την κλασική παριζιάνικη αρχιτεκτονική. Το κτίριο και η πρόσοψή του έχουν ανασχεδιαστεί από τον Antonio Citterio Patricia Viel σε συνεργασία με το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Valode & Pistre. Η ομάδα σχεδιασμού χρησιμοποίησε σαφείς αναφορές στην ιταλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, χαρίζοντας στο μέγαρο μια νέα ταυτότητα, που όμως ταιριάζει αρμονικά με τα γειτονικά κομψά κτίρια της λεωφόρου

Όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους, δημιουργήθηκαν 76 δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένου και του εντυπωσιακού ρετιρέ Bulgari, ενός ιδιωτικού διαμερίσματος σχεδόν 400 τετραγωνικών μέτρων, με δικό του πανοραμικό roof garden, το οποίο έχει θέα στα πιο εμβληματικά μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. Το Bulgari Hotel Paris διαθέτει επίσης ένα spa 1.300 τετραγωνικών μέτρων, με μία ημιολυμπιακή πισίνα 25 μέτρων, γυμναστήριο, τζακούζι, 9 αίθουσες και μια σουίτα σπα 65 τετραγωνικών μέτρων. Mεγάλη προσοχή δόθηκε και στην παλέτα χρωμάτων και υλικών του ξενοδοχείου. Κύριο μέλημα των δημιουργών ήταν η επίτευξη μίας σχετικής ομοιότητας με τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του οίκου. Πρωταγωνιστές είναι το μάρμαρο, οι μεταξωτές ταπετσαρίες τοίχου, ο γρανίτης, και τα έπιπλα από ευκάλυπτο, τα οποία ολοκληρώνουντο εσωτερικό ντεκόρ, δημιουργώντας μία κομψή και ταυτόχρονα ζεστή ατμόσφαιρα. Η πολυτέλεια του ξενοδοχείου που δεσπόζει στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, σε μία από τις πιο κεντρικές και εμβληματικές τοποθεσίες, με  πανοραμική θέα ήταν εξαρχής δεδομένη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View