Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Επιστολή Τσιγκρή σε Κεραμέως, για το διορισμό εκπαιδευτικών στα Επαγγελματικά Λύκεια

Επιστολή Τσιγκρή σε Κεραμέως, για το διο...

Τι αναφέρει στην επιστολή ο Αχαιός βουλευτής

:

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, κατέθεσε Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητά το διορισμό εκπαιδευτικών στα Επαγγελματικά Λύκεια για την ομαλή διεξαγωγή του "Μεταλυκειακού έτους". Συγκεκριμένα, η επιστολή του Αχαιού βουλευτή αναφέρει τα εξής:

"H προγραμματισμένη διεξαγωγή του προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος / Τάξη μαθητείας 2021 - 2022» απειλείται με ματαίωση, σε πολλά Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, εξαιτίας της αδυναμίας διορισμού εκπαιδευτικών. 

Συγκεκριμένα, στο 7ο Επαγγελματικό Λύκειο της Πάτρας καθίσταται αδύνατη η εκκίνηση του προγράμματος και συγκεκριμένα της ειδικότητας υπαλλήλων «Διοίκησης και Οικονομικών», αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετέχουν 15 μαθητές, οι οποίοι -σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης του προγράμματος- θα στερηθούν την αναβάθμιση του πτυχίου τους (επίπεδο 5), την απαραίτητη εκπαίδευση, την προϋπηρεσία, τα ένσημα, την ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και ένα αρκετά υψηλό οικονομικό ποσό. 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της μαθητείας δεν διεξήχθη ούτε το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, εξαιτίας της πανδημικής κρίσης. 

Τέλος, είναι απαραίτητο να εξεταστεί το ενδεχόμενο της παράτασης του προγράμματος, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης καθηγητών στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports