Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα: «Αυτοπεποίθηση – Συμπόρευση – Αντοχή» -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα: «Α...

Πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία και μίλησε ο Διευθυντής της Κλινικής Αποκατάστασης Καθηγητής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας Μίνως Τυλλιανάκης

Ο Σύλλογος Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Π. «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα», ευχαριστεί δημοσίως τον Διευθυντή της Κλινικής Αποκατάστασης Καθηγητή Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας Μίνω Τυλλιανάκη  για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην εκδήλωση -  Ημερίδα, που διοργάνωσε η Κλινική σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, με θέμα: «Αυτοπεποίθηση – Συμπόρευση – Αντοχή».

Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο η Πατραϊκή Κοινωνία για τις ιδιαιτερότητες των ασθενών με κάκωση νωτιαίου μυελού αλλά και να παρουσιασθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από την Κλινική  Αποκατάστασης.

Στο όμορφο και προσβάσιμο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Πάτρας στο Ρίο, ο Διευθυντής της κλινικής, καθηγητής Μίνως Τυλλιανάκης μίλησε για το έργο της κλινικής την ολιστική φροντίδα που προσφέρεται στους ασθενείς και την αγωνία όλων ώστε να πραγματοποιηθεί ότι καλύτερο γίνεται στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των ωφελουμένων. 

Ευχαρίστησε τους άμεσα συνεργάτες του κ.κ. Ιωάννη - Ελευθέριο Διονυσιώτη Επίκουρο καθηγητή φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Πατρών και κ. Ιωάννη Βραχνή επικουρικό ορθοπαιδικό χειρουργό ιατρό της κλινικής αποκατάστασης, την Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο κυρία Ιουλία Συροκώστα - Σταθοπούλου συνεργάτη της κλινικής και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων και όλο το νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό καθώς και του θεραπευτές της κλινικής.

Έγιναν εξαιρετικές  ομιλίες από  τους Θεραπευτές εκ μέρους των Τμημάτων Λογοθεραπείας Εργοθεραπείας (υπεύθυνες κ.κ. Αικατερίνη Μαρίνη, Παναγιώτα Βασιλοπούλου), του γραφείου Κοινωνικού Λειτουργού (υπεύθυνη κ. Τριανταφυλλιά Οικονόμου) από την κ. Eυγενία Παναγέα Λογοθεραπεύτρια.  Από τους Φυσιοθεραπευτές κύριο Σπύρο Τσουκανέλη, κυρία Βάσω Ντάβλα και κ. Μαρία (Ρίτσα) Πατούχα μίλησε η τελευταία . Η  προϊσταμένη της κλινικής κυρία Παρασκευή (Βούλα) Φιλντισένιου εξήγησε την ιδιαιτερότητα της νοσηλευτικής φροντίδας σε μία κλινική αποκατάσταση, τη σοβαρότητα και το βάρος του νοσηλευτικού έργου καθώς και την ανάγκη για  την επανεκπαίδευση φυσιολογικών λειτουργιών.

Τέλος  η πρόεδρος του συλλόγου αφού  ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αλλά και όλους τους γιατρούς, τους θεραπευτές, τους εργαζόμενους που  έχουν κατά καιρούς στηρίξει την κλινική.Τόνισε  ότι ο σύλλογος φίλων της κλινικής στάθηκε από τη δημιουργία του αρωγός σε όλους αυτούς που δίνουν τη δική τους  μάχη μέσα από τις δομές της Κλινικής Αποκατάστασης και σε αυτούς που τους στηρίζουν,  τις οικογένειές τους κυρίως αλλά και στο Διευθυντή της κλινικής στους γιατρούς τους νοσηλευτές και τους θεραπευτές τους.

Ευχαρίστησε για άλλη μία φορά το ζεύγος Δημήτρη και Βέρας Σφήκα οι οποίοι δυστυχώς δεν ήταν μαζί μας λόγω της ειδικής  κατάστασης που έχει προκύψει από την πανδημία.

Επίσης ευχαρίστησε εκτός από τους μεγάλους  χορηγούς  αυτούς που  έχουν βοηθήσει η βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών της κλινικής και στην κοινωνική τους επανένταξη Όπως την εταιρεία HEINEKEN και το αθλητικό σωματείο Καλλιπάτειρα

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα η Ένωση Ασθενών με Σκλήρυνση κατά πλάκας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών μέλη και φίλοι του συλλόγου εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας και της πολιτείας.

Το αθλητικό σωματείο Καλλιπάτειρα εκπροσώπησε η συντονίστρια της Πάτρας, Μαρία Μανουσάκη Μαλλιώρη.

Στην Ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας  κ Χαράλαμπος  Μπονάνος, ο Καθηγητής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και βουλευτής Αχαΐας κ Κωνσταντίνος Μάρκου, ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο  Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ Ιωάννης Καρβέλης, ο Αν. Διοικητής του ΠΓΝΠ κ. Δημήτρης  Μπάκος,  ο κ Αντώνης Χαροκόπος πρόεδρος της  Περιφερειακής   Ομοσπονδίας  Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Π.ΟΜ.Α.μεΑ  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Σκιαδαρέσης. Ενώ από την πανεπιστημιακή κοινότητα απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης κ. Χρήστος Μπούρας, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής σχολής καθηγητής Ουρολογίας κ. Αναστάσιος Αθανασόπουλος ,ο Πρόεδρος του Ιατρικού τμήματος καθηγητής Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας Παναγιώτης Μέγας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού  Π.Γ.Ν. Πατρών, η πρόεδρος Ιουλία Συροκώστα Σταθοπούλου, Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος, ευχαριστεί τον κύριο Αναστάσιο Αθανασόπουλο καθηγητή Λειτουργικής Ουρολογίας και συνεργάτη της κλινικής για την κατάθεση ενός σημαντικού ποσού στο λογαριασμό του συλλόγου εις μνήμη της συζύγου του Μαρίας Τσιριγκούλη- Αθανασοπούλου εκπαιδευτικού που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 22 Φεβρουαρίου του 2021 και είχε νοσηλευτεί για ένα χρονικό διάστημα στην κλινική.

Τέλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε την κυρία Αθηνά Λιόλη γραμματέα της Ορθοπαιδικής Πανεπιστημιακής Κλινικής για την βοήθεια της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και την κ. Γκόλφω (Φούλα) Κυρίτση για τη συνεχή προσφορά και γραμματειακή υποστήριξη της, τόσο στην Κλινική Αποκατάστασης όσο και στο σύλλογο φίλων της Κλινικής.

Είναι σημαντικό να σταθούμε όλοι δίπλα στην Κλινική Αποκατάστασης  την μοναδική Πανεπιστημιακή κλινική στη χώρα.

«Περπάτησε» με όποιον τρόπο δίπλα μας για να χωρέσουμε ΟΛΟΙ σε αυτόν τον κόσμο! Δεν θέλουμε να είμαστε ίδιοι, θέλουμε να είμαστε ίσοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις