Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Ο Πλάτων Μαρλαφέκας συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ο Πλάτων Μαρλαφέκας συμμετείχε στη Γενικ...

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου 2021, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των παραγωγικών φορέων της χώρας, με το παρών να δίνουν συνολικά 57 από 59 επιμελητήρια της χώρας. Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο κ. Σααντ Καραμπέτ καθώς και ο Απόστολος Μάρκος (εκπρόσωποι του ΕΑ στην ΚΕΕΕ).

Κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων. Θα προωθεί την ισόρροπη ανάπτυξη στις Περιφέρειες της χώρας. Θα ευνοεί τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας.

Η Επιμελητηριακή Κοινότητα έχει διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και τις έχει γνωστοποιήσει τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Στην Γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι:

▪ Χρήστος Σταϊκούρας (Υπουργός Οικονομικών)

▪ Άδωνις Γεωργιάδης ( Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων)

▪ Ιωάννης Τσακίρης (Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων)

▪ Κυριάκος Πιερρακάκης (Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης)

▪ Θεόδωρος Σκυλακάκης (Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών)

▪ Αλέξης Τσίπρας (Πρόεδρος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης)

▪ Αλέξης Χαρίτσης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

▪ Μιχάλης Κατρίνης (Βουλευτής ΚΙΝΑΛ) – μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με όλους τους υπουργούς, για τα θέματα της Αχαΐας αλλά και για το νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027, ως πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, ενώ μεταξύ άλλων συνομίλησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη καθώς και τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ΚΕΕΕ, κυριάρχησαν τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις ανά την χώρα, που συσσωρεύτηκαν στη διάρκεια της πανδημίας. Ειδικά, όπως τονίστηκε, για τις μικρές επιχειρήσεις των κλάδων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή υπολειτούργησαν με κρατική εντολή, η έλλειψη ρευστότητας εξακολουθεί να είναι ασφυκτική.  Συγχρόνως, πλέον είναι αντιμέτωπες με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και με  το διεθνές κύμα ανατιμήσεων, το οποίο ψαλιδίζει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών και επιβαρύνει σοβαρά το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις