Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατερίνα Φιλιππάτου: "Έφυγε με τα πρώτα χιόνια, δεν άντεξε κι άλλη βαρυχειμωνιά"

Κατερίνα Φιλιππάτου: "Έφυγε με τα π...

Με τις πρώτες νιφάδες του χιονιού στο Παναχαϊκό, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, μέρα γιορτινή, η καρδιά σίγησε μετά από 93 χρόνια

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Φιλιππάτος του Θεοδώρου και της Θεοδοσίας, ο οποίος υπήρξε εκπρόσωπος της παλιάς βιομηχανικής Πάτρας. Πέθανε οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του μονάκριβου γιου του Θόδωρου. Ο εκλιπών είχε καταγωγή από τα Μονοπολάτα Κεφαλονιάς, είχε ωστόσο γεννηθεί στην Πάτρα, όπως και τα αδέλφια του Μαρία, Ζαχαρούλα και Αλίκη.

Η Κατερίνα Φιλιππάτου τον αποχαιρετά μ’ ένα συγκινητικό κείμενο:

«Έφυγε με τα πρώτα χιόνια. Δεν άντεξε κι άλλη βαρυχειμωνιά. Διπλή ορφάνια, πόλεμος, πείνα, αγώνας για επιβίωση, αγώνας μια ζωή. Μα αυτό που πόνεσε πιο πολύ, ο γιος ο μονάκριβος. Μπορεί τα χρόνια της νιότης να έχουν αντοχές, μα τα ύστερα δεν έχουν κουράγιο. Λυγίζει η ψυχή, δεν αντέχει τέτοιο πόνο. Έτσι, με τις πρώτες νιφάδες του χιονιού στο Παναχαϊκό, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, μέρα γιορτινή, η καρδιά σίγησε μετά από 93 χρόνια. Αναχώρησε για εκεί που δεν υπάρχουν μπόρες και καταιγίδες, παρά μόνο το Φως το ανέσπερο. Αρκετές οι βαρυχειμωνιές στη ζωή του.

Τώρα ήρθε η ώρα της αναπαύσεως, αγκαλιά με τον μονάκριβο γιο, τον λατρεμένο. Μαζί με τα αγαπημένα αδέλφια του. Μαζί με τους γονείς που τόσο νωρίς στερήθηκε. Ο Θεός να τον αναπαύσει».

Ο εκλιπών με τη σύζυγό του Βασιλική είχαν αποκτήσει τρία ακόμη παιδιά την Αλίκη, τη Θεοδοσία και την Ειρήνη και ευτύχησε να δει και πέντε εγγόνια τον Γεράσιμο, τον Χάρη, τον Χαρίτωνα, τον Μάρκο και την Κυβέλη. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις