Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Έκκληση στους ιδιώτες να συνδράμουν στο ΕΣΥ, αρχής γενομένης από Άγ. Ανδρέα- "Αφόρητη η πίεση"

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Έκκληση στους ...

"Τα νοσοκομεία της περιοχής μας δέχονται αφόρητη πίεση από τις αθρόες εισαγωγές των περιστατικών COVID-19"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαίτερα πιεστική κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής μας, επισημαίνει τα ακόλουθα:

1.    Οι αθρόες εισαγωγές των περιστατικών COVID-19 σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ COVID δοκιμάζουν τις αντοχές του συστήματος και στα τρία νοσοκομεία της περιοχής μας.

2.    Οι διακομιδές από τα περιφερειακά νοσοκομεία είναι πολλές και σε καθημερινή βάση.

3.    Ιατροί των νοσοκομείων και της ΠΦΥ της περιοχής μας, συνδράμουν στη λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία του ΕΣΥ στην πόλη μας.

4.    Κλινικές των νοσοκομείων αποδίδονται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα σε ασθενείς COVID, δημιουργώντας πολλά κενά στην κάλυψη της λοιπής νοσηρότητας non-COVID.

5.    Η μείωση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων και η συρρίκνωση της λειτουργίας πολλών τμημάτων/κλινικών στα νοσοκομεία μας, δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στην περίθαλψη των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

6.    Σε αυτό το κύμα παρατηρούνται σοβαρές και μεγάλης διάρκειας νοσηλείες με αυξημένες ανάγκες οξυγονοθεραπείας και διασωλήνωσης. Οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται σε καθεστώς μόνιμης υπερεργασίας και εξάντλησης, χωρίς να τηρούνται απόλυτα οι προβλεπόμενες αναλογίες ανά ασθενή ή οι αντίστοιχες εξειδικεύσεις.

7.    Οι επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων χωρίς ταχεία αναπλήρωση των μόνιμων θέσεων του ΕΣΥ, αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο κενό στη λειτουργία των νοσοκομείων το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να επισπευσθούν οι κρίσεις των υφιστάμενων θέσεων και να προκηρυχθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις. 

Επειδή η κατάσταση είναι εξαιρετικά οριακή, καλούνται οι συνάδελφοι ελευθεροεπαγγελματίες να δηλώσουν την πρόθεση να συνδράμουν στο ΕΣΥ αυτή τη δύσκολη ώρα. Ήδη έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις των πρώτων ιατρών που θα αναλάβουν βάρδιες στα νοσοκομεία, με πρωταρχική έμφαση στη στήριξη της λειτουργίας του ΓΝΠ "Άγιος Ανδρέας". Παραδίδεται επίσης σήμερα στην 6η ΥΠΕ δεύτερη λίστα ιατρών για να συμβάλλουν στη λειτουργία των εμβολιαστικών γραμμών των νοσοκομείων μας, στοχεύοντας στην αποδέσμευση ιατρικού προσωπικού που απασχολείται σε αυτές. 

Προτείνεται κοινή σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις