Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πόσα θετικά rapid βρέθηκαν έξω από τον Άγιο Ανδρέα- «Απέδειξε ο πατραϊκός λαός ότι μπορεί να είναι πρότυπο» λέει ο Μητροπολίτης

Πάτρα: Πόσα θετικά rapid βρέθηκαν έξω απ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ικανοποιημένος από τον εορτασμό ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Τέσσερα θετικά rapid tests  προέκυψαν έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, παραμονή και ανήμερα της γιορτής του. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους ενώ οι πιστοί έμπαιναν με τάξη εντός του ιερού ναού, χωρίς να πραγματοποιείται έλεγχος πιστοποιητικών.

Tα δείγματα που ελήφθησαν στον αύλειο χώρο του Άγιου Ανδρέα ήταν στο σύνολο 113 με 4 θετικα. Αναλυτικότερα, στις 29/11 υπήρχαν 39 δείγματα όλα αρνητικά και στις 30/11 σε 74 δείγματα με 4 θετικά. «Η πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, αφορούσε στο να ελέγξουμε όσο δύναται από την πλευρά μας το επιδημιολογικό φορτίο και να γίνεται με πιο ασφαλή τρόπο η προσέλευση των πιστών στον Ιερό Ναό», τόνισε μιλώντας στο thebest ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Μητροπολίτη Πατρών κκ Χρυσόστομου, ο οποίος στο τέλος της Δοξολογίας, ευχαρίστησε τον κ. Καρβέλη για την πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ για δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους με αφορμή την εορτή του Πολιούχου και κάλεσε τους πιστούς που επιθυμούν να κάνουν τα δωρεάν τεστ, ώστε να συνεισφέρουν στις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την τήρηση των μέτρων και εξήγησε πως βάσει των συνθηκών ο εορτασμός του Πολιούχου της Πάτρας έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

"Θα ήθελα να εκφράσω τον δίκαιο έπαινο αλλά και τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου προς τους πιστούς που προσήλθαν με τάξη και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, όπως είχαμε παρακαλέσει. Απέδειξε ο πατραϊκός λαός ότι μπορεί να είναι πρότυπο. Ευγνωμονώ  για την όλη την παρουσία και την ευταξία όχι μόνο μέσα στον ιερό ναό, αλλά και έξω από αυτόν. Πιστεύω ότι όλα πήγαν κατά τον καλύτερο τρόπο, Η ευλάβεια ξεχείλισε από τις καρδιές των ανθρώπων και «έπεσε»  μπροστά στην Αγία Κάρα και στο Σταυρό του μαρτυρίου του αγίου Αποστόλου Ανδρέου. "Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα ο εορτασμός. Κάναμε ότι καλύτερο, θα έλεγα ότι ο εορτασμός βάσει των συνθηκών έγινε άριστα" λέει στο thebest.gr ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε την λιτανεία λόγω των καιρικών συνθηκών, όμως λιτανεύσαμε την κάρα του Αγίου μας μέσα στον Ιερό ναό και πιστεύω ότι οι πιστοί ευφράνθηκαν πνευματικά γιατί μας είχε λείψει  αυτός ο εορτασμός λόγω των καταστάσεων και των υγειονομικών  μέτρων. Θα ήθελα για μία ακόμη φορά, από τα βάθη της ψυχής μου, να ευχηθώ στον πατραϊκό λαό, σε όλους τους αδελφούς μας που ήρθαν να προσκυνήσουν τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, και από άλλα μέρη της πατρίδας μας, έτη πολλά και ευλογημένα. Ο Άγιος μας να πρεσβεύει όχι μόνο για την Πάτρα αλλά για όλο τον κόσμο" ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις