Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ισχυρ...

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες σήμερα Δευτέρα (22-11-2021) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Δευτέρα (22-11-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Αύριο Τρίτη (23-11-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

 
 
3. Την Τετάρτη (24-11-2021) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση την Παρασκευή (26-11-2021).

Μαρουσάκης: Σήμερα το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, έντονα φαινόμενα όλη την εβδομάδα

Με σκαμπανεβάσματα που θα είναι έντονα θα κυλίσει ο καιρός όλη την εβδομάδα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη καθώς, όπως είπε «στο τελευταίο δεκαήμερο ο Νοέμβριος θα προσπαθήσει να βγάλει τα «σπασμένα» των πρώτων 20 ημερών».


Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι βροχές που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και βαθμιαία θα επεκταθούν στα ανατολικά.

Όπως εξήγησε η αλλαγή του καιρού οφείλεται σε ένα οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία που θα αρχίσει να κινείται προς τα ανατολικά την ώρα που το «ατμοσφαιρικό βουνό» από την περιοχή των Βαλκανίων αρχίζει να καταρρέει.

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας περνάει σήμερα είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και από αύριο απασχολήσει τις περιοχές της ανατολικής χώρας ενώ «μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από τα δυτικά προς τα ανατολικά

 
 
Πρόκειται για καθαρά φθινοπωρινό καιρό, είπε ο κ. Μαρουσάκης εξηγώντας ότι μέχρι και την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται ίσως και λίγο πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα αλλά την Πέμπτη και την Παρασκευή μια ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα ώστε να υποχωρήσει η θερμοκρασία.


«Με λίγα λόγια θα έχουμε έντονα καιρικά σκαμπανεβάσματα και γι’ αυτό απαιτείται προσοχή στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο» κατέληξε για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Από το βράδυ της Πέμπτης τα φαινόμενα θα επιστρέψουν και θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη προς την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί για να μας τα ξαναχαλάσει προς το τέλος της εβδομάδας.

«Αναμένουμε διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από τα δυτικά στα ανατολικά, ένας πλέον καθαρά φθινοπωρινός καιρός μιας και έχει αρχίσει και καταρρέει αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό προς τα βόρια Βαλκάνια.

Ανοίγει πλέον ο δρόμος να κινηθούν αυτά τα κύματα κακοκαιρίας προς την περιοχή μας» εξηγεί ο μετεωρολόγος σημειώνοντας παράλληλα ότι από την Πέμπτη θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας λόγω των βοριάδων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις