Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλπάζει η πανδημία στην Ευρώπη- Νέοι περιορισμοί και lockdown για να γιορταστούν τα Χριστούγεννα

Καλπάζει η πανδημία στην Ευρώπη- Νέοι πε...

Νέα αυστηρότερα μέτρα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης για την ανάσχεση της πανδημίας

Καλπάζει η πανδημία στη Γηραιά Ήπειρο, απειλώντας τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πολλά είναι τα ευρωπαϊκά κράτη που εκπέμπουν σήμα κινδύνου, με τίτλους όπως «σώστε τα Χριστούγεννα» να κατακλύζουν τα Μίντια. Παρότι ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει αρκετά, δεν έχει επιτευχθεί η ανοσία της κοινωνίας.

Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι επιβαρύνουν ιδιαίτερα την κατάσταση, εξαπλώνοντας τον ιό. Θύμα του πέφτουν και εμβολιασμένοι. Καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η επιδείνωση του καιρού, αλλά και η τεράστια ψυχική κόπωση των περισσοτέρων, η οποία οδηγεί σε καταστρατήγηση των μέτρων.

Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με αρνητικά επίπεδα ρεκόρ. Τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί, το ίδιο οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι. Με 63.924 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, η κατάσταση κρίνεται δύσκολη. Σε ορισμένες περιοχές των κρατιδίων Βαυαρία και Σαξονία τα πράγματα είναι ακόμα πιο άσχημα.

Η Σαξονία έχει επιβάλει μερικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, το κλείσιμο των πολιτιστικών χώρων και εγκαταστάσεων αναψυχής και έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή μαζικών εκδηλώσεων. Στη Βαυαρία έκλεισαν οι παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές. Γενικά, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα κυμαίνεται στα 362,2. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown πριν τις γιορτές, ώστε να μην εκτροχιαστεί τελείως η κατάσταση. Ο καθηγητής επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα πληθύνουν τα μερικά λοκντάουν.

Η Ιρλανδία εισήγαγε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα σημειώνεται ένα από τα καλύτερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη. Στην Πορτογαλία το 87% του συνολικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεν αποκλείει να ανακοινώσει νέα μέτρα, τη στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει πάρει την ανιούσα.

Η Αυστρία μπαίνει σε νέα γενική καραντίνα από τη Δευτέρα. Σχεδόν 40 χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο κέντρο της Βιέννης. Διαμαρτύρονται και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ο Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ζήτησε συγγνώμη από το 65% των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος υπερασπίστηκε την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό, κάνοντας λόγο για επί της ουσίας «υποχρέωση ανθρωπιάς». Να θυμίσουμε ότι στη χώρα σημειώνεται νέο αρνητικό ρεκόρ, με περισσότερα από 15.000 κρούσματα και 31 θανάτους σε μια ημέρα.

Αν και στη Βρετανία επικρατεί μία σχετική χαλάρωση, με τους πολίτες να κυκλοφορούν δίχως μάσκες και όλους τους χώρους να παραμένουν ανοικτοί, κι εκεί ο ιός έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του. Είναι δύσκολο να πείσει κανείς τους πολίτες ότι οφείλουν να επιστρέψουν στην υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων, ειδικά μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να άρει τους περιορισμούς μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Ως αποτέλεσμα στη Βρετανία σημειώνονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες κρούσματα.

Η πανδημία έχει επιστρέψει για τα καλά και στη Γαλλία.

Οι αρχές της χώρας, όμως, διαβεβαιώνουν ότι έχουν αφήσει πίσω τους τα γενικά λοκντάουν. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα περιστατικά κορωνοϊού είναι 11.555 και 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος από τις 6 του περασμένου Μαΐου μέχρι σήμερα. Οι νεκροί, όμως, την ίδια ημέρα ήταν 258. Στην Ολλανδία τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 44% μέσα σε μία εβδομάδα και ξεπέρασαν χθες τις 18.000. Η κυβέρνηση παρά τα ψηλά ποσοστά εμβολιασμού, αποφάσισε να επιβάλει εκ νέου περιορισμούς με χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και ενίσχυση της τηλε-εργασίας.

Στον κόκκινο χάρτη της πανδημίας μπαίνουν και άλλες χώρες.

Η κυβέρνηση στην Τσεχία κατέγραψε περισσότερα από 14.000 κρούσματα σε μία μόνο ημέρα. Ως αποτέλεσμα, μόνο εμβολιασμένοι θα μπορούν από εδώ και στο εξής να έχουν πρόσβαση στην εστίαση και σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Πηγή:protothema 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις