Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Διονύσης Καλογερόπουλος από την Ηλεία και οι συνάνθρωποι μας που καταλήγουν στα «αζήτητα»

Ο  Διονύσης Καλογερόπουλος από την Ηλεία...

Στο προσκήνιο το θέμα μέσα από την εκπομπή Φως στο Τούνελ

Το «Φως στο Τούνελ» απευθύνθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας άμεσα λύση σ’ ένα πρόβλημα που χρονίζει.
Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Υπαστυνόμος Α’ Άννα – Αννιέλα Ευθυμίου, ανακοίνωσε νέα μέτρα που θα τεθούν άμεσα σε ισχύ για τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών για να μην καταλήγουν στα αζήτητα συνάνθρωποί μας που βρίσκονται νεκροί, χωρίς στοιχεία.

Η κυρία Ευθυμίου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι γεγονός ότι έχουμε εντοπίσει κάποιες δυσχέρειες στην όλη διαδικασία. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να εντείνουμε την αγωνία των συγγενών αγνοούμενων προσώπων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η ψηφιακή εφαρμογή που θα προχωρά στην αυτόματη συγκριτική αναζήτηση των ατόμων.»

 

Πρόσφατα το «Τούνελ» βρήκε έναν ακόμα συνάνθρωπό μας νεκρό, στα αζήτητα. Είναι ο Διονύσης Καλογερόπουλος 41 χρόνων από την Ηλεία, που εντοπίστηκε από την έρευνα του “Τούνελ” στα ψυγεία του νοσοκομείου “ΕΛΠΙΣ”, μία ημέρα μετά την αναζήτησή του στην εκπομπή. Βρισκόταν ξεχασμένος εκεί επί εννέα ημέρες, χωρίς να έχει γίνει καν νεκροτομή.

Η εκπομπή επικοινώνησε με τους ιθύνοντες του νοσοκομείου, που είπαν:

«Την αποκλειστική ευθύνη ταυτοποίησης ενός πτώματος και αναζήτησης των συγγενών του, φέρει η αστυνομική αρχή που έχει επιληφθεί. Το ίδιο συμβαίνει και για τη μεταφορά του πτώματος σε ιατροδικαστική υπηρεσία.»

Από το Α.Τ Αγίου Παντελεήμονα, που είχε επιληφθεί της υπόθεσης, ανέφεραν πως τα γραφεία τελετών αρνούνται να παραλάβουν νεκρούς αγνώστων στοιχείων γιατί θα καθυστερήσει η πληρωμή τους…!

Να θυμίσουμε ότι τηλεθεατής κατά τη διάρκεια της περασμένης εκπομπής, έστειλε ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας, όπου έδειχνε τον Διονύση λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του. Το γεγονός βοήθησε φίλους της εκπομπής με παρατηρητικότητα, να ενημερώσουν για τον άνδρα που είχε βρεθεί νεκρός στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας στο «Τούνελ», ο Κώστας Γιαννόπουλος από το “Missing Alert”, που είχε σημάνει για τον άτυχο Διονύση Καλογερόπουλο, ανέφερε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή απευθυνθήκαμε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για το αν βρίσκεται σορός αγνώστων στοιχείων με τα χαρακτηριστικά του ή αν υπάρχει νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομείο. Το ίδιο κάνουμε σε κάθε περίπτωση αγνοούμενου.»

Σύμφωνα με τον κύριο Γιαννόπουλο, η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική, άρα δεν υπήρξε η σωστή ενημέρωση.

Διαπιστώνεται για ακόμη μία φορά η έλλειψη συντονισμού των Αρχών, αφού για δυο ημέρες προβαλλόταν σε όλα τα ΜΜΕ το «Missing Alert».

Σύμφωνα με την έρευνα της εκπομπής, ο άτυχος άνδρας είχε χάσει τη ζωή του  από το δεύτερο 24ωρο της εξαφάνισής του στην Αθήνα.

Ο Διονύσης εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Θήρας και Σταυροπούλου στο κέντρο τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου. Επιλήφθηκε το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο προχώρησε σε δακτυλοσκοπικό έλεγχο. Ο μηχανολόγος δεν ήταν σεσημασμένος για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και έτσι απλά, μπήκε στα αζήτητα!

Ο Διονύσης, μηχανολόγος σε τάνκερ είχε έρθει στην Αθήνα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου για να επισκεφτεί έναν γιατρό. Θα επέστρεφε αυθημερόν στη Ζαχάρω, όπου έμενε. Κάτι φαίνεται ότι συνέβη και παρέμεινε στην πρωτεύουσα με αποτέλεσμα τον τραγικό του θάνατο.

Το δύσκολο έργο της αναγνώρισης ανέλαβε η αδελφή του που βρισκόταν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο στούντιο του «Τούνελ» με την ελπίδα να τον βρει ζωντανό. Με ενέργειες της εκπομπής, έγινε η επαφή της αρχικά με το ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα και στη συνέχεια με το νοσοκομείο “ΕΛΠΙΣ”.

 

Πηγή: anikolouli.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις