Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CAR

/

"Ήρθε το ηλεκτρικό scooter της Piaggio από 2.256 ευρώ μόνο"

"Ήρθε το ηλεκτρικό scooter της Piag...

Θα τo βρείτε στην Piaggio Παπανικολάου, Κανελλοπούλου 53

Το Piaggio Group για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει ότι πρωτοστατεί στην ανάπτυξη έξυπνων λύσεων για την αστική μετακίνηση, παρουσιάζοντας το νέο Piaggio 1, το όχημα που αλλάζει τα δεδομένα και προκαλεί επανάσταση στην αγορά των ηλεκτρικών σκούτερ.

Το Piaggio 1 συνδυάζει τα κορυφαία χαρακτηριστικά του πλέον σύγχρονου e-scooter – ευελιξία και μικρό βάρος για καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, σε συνδυασμό με μινιμαλισμό και πρακτικότητα – με την ποιότητα και την αξιοπιστία των σκούτερ Piaggio.

Πάνω απ’ όλα, αυτό σημαίνει ασφάλεια, η οποία οφείλεται σε ένα στιβαρό πλαίσιο και αναρτήσεις που σχεδιάστηκαν για μέγιστη απόλαυση στην οδήγηση, αλλά και ελκυστική σχεδίαση και μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Σημαίνει επίσης, άνεση και πολύ μεγάλη ευκολία χειρισμού, καθώς και πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων, φωτισμό full LED και σύστημα εκκίνησης keyless.

Το Piaggio 1 είναι επίσης, το μόνο e-scooter στην κατηγορία, με μεγάλο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος full-jet.

To Piaggio 1 είναι εφοδιασμένο με ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στον πίσω τροχό: η ταχύτητα της έκδοσης moped έχει περιοριστεί στα 45 χλμ./ώρα με την ισχύ να φτάνει στα 1,2 kW, ενώ η έκδοση 1 Active διαθέτει μονάδα που αποδίδει 2 kW.

Σε όλες τις εκδόσεις, η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από τη σέλα και αφαιρείται εύκολα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Επίσης, είναι φορητή, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα για φόρτιση, στο σπίτι ή το γραφείο.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις Piaggio 1, με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταρίας:

Piaggio 1

Ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, αυτονομία έως και 55 χλμ. σε λειτουργία ECO*, έως 48 χλμ. σε λειτουργία SPORT (κύκλος WMTC)

Το Piaggio 1 διατίθεται και σε έκδοση με τελική ταχύτητα 25 km/h, που οδηγείται χωρίς άδεια οδήγησης από πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 15 ετών.

Piaggio 1+

Ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, αυτονομία έως και 100 km σε λειτουργία ECO*, έως 68 χλμ. σε λειτουργία SPORT (κύκλος WMTC)

Piaggio 1 Active

Ταχύτητα 60 km/h, αυτονομία έως και 85 χλμ. σε λειτουργία ECO*, έως 66 χλμ. σε λειτουργία SPORT (κύκλος WMTC)

Σχεδίαση: ουσιαστική, αλλά όχι βαρετή

Η σχεδίαση του Piaggio 1 βασίζεται στην απλότητα και τον μινιμαλισμό που εκφράζουν την ηλεκτρική αστική μετακίνηση, αλλά χωρίς κανένα συμβιβασμό σε ό,τι αφορά το εξαιρετικό στυλ και την ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης που διακρίνουν τα σκούτερ Piaggio.

Το εμπρός μέρος της ποδιάς συνδυάζει ταυτόχρονα μικρές διαστάσεις και μεγάλη προστασία. Στο επάνω μέρος της, περιλαμβάνεται η κλασική “γραβάτα” που χαρακτηρίζει τα οχήματα Piaggio και τους προσδίδει κομψότητα. Τα φώτα LED ξεχωρίζουν στις πλευρές, με σχεδίαση που αναδεικνύει τις καθαρές αψιδωτές πλευρικές γραμμές του οχήματος, προσφέροντας μια ελαφριά και δυναμική εικόνα. Το λεπτό πίσω μέρος συμπληρώνεται ιδανικά από το μικρών διαστάσεων πίσω φως, το οποίο είναι επίσης τεχνολογίας LED.

Η εξαιρετική ποιότητα είναι εμφανής, όχι μόνο στα χαρακτηριστικά, τα υλικά κατασκευής και τη συναρμολόγηση ακριβείας, αλλά και στην προσοχή που έχει δοθεί σε κάθε λεπτομέρεια, όπως είναι το μοναδικής σχεδίασης τρισδιάστατο εξαγωνικό μοτίβο, το οποίο αντλεί έμπνευση από το λογότυπο Piaggio και ενισχύει την εμφάνιση των επιφανειών της ποδιάς και των πλαϊνών καπακιών. Είναι όμως εμφανής και στο διπλό κάλυμμα της σέλας και το γυαλιστερό φινίρισμα των πλευρικών της τμημάτων.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε και στην εργονομία. Παρά τις μικρές διαστάσεις του οχήματος, το τρίγωνο σέλας, μαρσπιέ και τιμονιού ακολουθεί τις ίδιες διαστάσεις με τα συμβατικά σκούτερ της γκάμας Piaggio. Αυτές οι διαστάσεις προσφέρουν μια πολύ άνετη θέση οδήγησης, εν μέρει χάρη στο επίπεδο και ευρύχωρο δάπεδο, ενώ ο συνεπιβάτης χρησιμοποιεί δύο πρακτικά, αναδιπλούμενα μαρσπιέ.

Το τιμόνι ταιριάζει απόλυτα με την απλότητα της σχεδίασης. Είναι ελεύθερο από ογκώδη πλαστικά μέρη και στο κέντρο του φιλοξενεί μια μεγάλη ψηφιακή, έγχρωμη οθόνη LCD 5.5”, η οποία είναι πάντα ορατή και ευανάγνωστη χάρη στον αισθητήρα φωτεινότητας που προσαρμόζει το χρώμα του φόντου και των ενδείξεων ανάλογα με τον φωτισμό του περιβάλλοντος (λειτουργία ημέρας/νύχτας).

Οι πληροφορίες εμφανίζονται στην οθόνη με τη μορφή γραφικών, τα οποία είναι απλά, ευανάγνωστα, αλλά και υψηλής αισθητικής. Στο κεντρικό τμήμα του πίνακα οργάνων, το ταχύμετρο περιβάλλεται από την ένδειξη επιπέδου ενέργειας (που χρησιμοποιείται ή ανακτάται κατά την οδήγηση), το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την απόσταση που μπορεί να καλυφθεί σε χλμ. και τις πληροφορίες ταξιδιού που μπορούν να επιλεγούν μέσω του κουμπιού MODE που υπάρχει στον πίνακα οργάνων, αλλά και στο αριστερό χειριστήριο. Στις ενδείξεις περιλαμβάνονται επίσης στιγμιαία και μέση κατανάλωση ενέργειας, χρόνος ταξιδιού, ολικός και μερικός χιλιομετρητής (Trip A και B). Στο κάτω μέρος της άλλης πλευράς του πίνακα οργάνων εμφανίζονται τα προγράμματα οδήγησης (riding modes), τα οποία μπορούν να επιλεγούν με τη χρήση του ειδικού κουμπιού MAP που υπάρχει στο δεξί χειριστήριο.  

Στον δρόμο: η καθημερινή μετακίνηση δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη

Το Piaggio 1 είναι κυρίως, ένα φιλικό προς τον αναβάτη όχημα, το οποίο έχει ως στόχο να βελτιώσει και να απλοποιήσει την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη και αυτό είναι εμφανές όχι μόνο στην οδήγηση, αλλά και σε κάθε άλλη λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησής του.

Χάρη στο keyless σύστημα εκκίνησης, το Piaggio 1 δεν χρειάζεται το παραδοσιακό κλειδί και μπορεί να ενεργοποιηθεί με τη χρήση του τηλεχειριστηρίου. Το όχημα διαθέτει ένα πρακτικό διακόπτη που αντικαθιστά τον συμβατικό κεντρικό διακόπτη με κλειδί. Για να ενεργοποιήσετε το όχημα, πρέπει απλά να πατήσετε το κουμπί unlock (ξεκλείδωμα) στο τηλεχειριστήριο (ένα ηχητικό σινιάλο θα επιβεβαιώσει την ενεργοποίηση και θα ανάψει ο φωτιζόμενος δακτύλιος που υπάρχει στον διακόπτη) και να περιστρέψετε τον διακόπτη στη θέση ON.

Για να εκκινήσετε, απλά πατήστε το κουμπί MAP του δεξιού χειριστηρίου (κρατώντας πατημένη τη μανέτα φρένου) και επιλέξτε ένα από τα δύο διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης: ECO και Sport (επιπλέον του προγράμματος Reverse (όπισθεν), το οποίο μπορεί να επιλεγεί όταν το όχημα είναι σταματημένο, ώστε να είναι ευκολότεροι οι ελιγμοί του Piaggio 1 σε μικρούς χώρους στάθμευσης).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Info

Piaggio Παπανικολάου

Κανελλοπούλου 53, Πάτρα

τηλ: 2610 461768

www.piaggiopap.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports