Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Ο «Ύμνος εις την Ελευθερία» στην Τρίπολη – Συμμετέχει και ο Πατρινός Ν. Καραγκιαούρης

Ο «Ύμνος εις την Ελευθερία» στην Τρίπολη...

Αυτό το Σάββατο 20/11/2021 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, στις 20.00

Αυτό το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο της Τρίπολης, στις 8 το βράδυ, θα παρουσιαστεί ο «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του, για τον εορτασμό των 200 χρόνων, από την Επανάσταση του 1821, θα παρουσιάσει τον “Ύμνο εις την Ελευθερία” του Διονυσίου Σολωμού, μελοποιημένο από τον Νικόλαο Μάντζαρο, με τη συμμετοχή των λυρικών τραγουδιστών, Σταμάτη Πακάκη, Γιάννη Βρυζάκη, Παναγιώτη Καριώτη και του Πατρινού βαρύτονου Νίκου Καραγκιαούρη ενώ θα πάρει μέρος και η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, σε μουσική διδασκαλία Χριστίνας Αθανασοπούλου.

Η Κορίνθια στην καταγωγή, ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου παρεμβαίνει με κείμενα άρρηκτα συνδεδεμένα με το ποίημα. Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου. Τη ενορχήστρωση του έργου και τη μουσική διεύθυνση έχει ο Θοδωρής Λεμπέσης και τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Λευτέρης Γιοβανίδης.

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης.

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου και τη μουσική διεύθυνση όπως και την ενορχήστρωση του μουσικού έργου έχει ο Θοδωρής Λεμπέσης.

*Λόγω των περιοριστικών μέτρων, εξαιτίας της πανδημίας, προσκλήσεις διατίθενται καθημερινά, από το πρωί ως το μεσημέρι (09.00 ως τις 15.00), στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Υποχρεωτική είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture