Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η Υπουργός Πολιτισμού για το Ευρωπαϊκό Βραβείο στον Χρ. Χωμενίδη: Με τη "Νίκη" στρέφει τη ματιά της Ευρώπης στην ελληνική λογοτεχνία

Η Υπουργός Πολιτισμού για το Ευρωπαϊκό Β...

Η Νίκη του βιβλίου ήταν η μητέρα του συγγραφέα, που ήταν κόρη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Βασίλη Νεφελούδη

«Με το έργο του, ο Χρήστος Χωμενίδης στρέφει τον κόσμο στην ανάγνωση. Με τη 'Νίκη', στρέφει τη ματιά της Ευρώπης στην ελληνική λογοτεχνία» αναφέρει σε μήνυμά της η Yπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την βράβευση του Χρήστου Χωμενίδη με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος για το μυθιστόρημα του «Νίκη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στον Χρήστο Χωμενίδη και στη «Νίκη», «αποτελεί μια σπουδαία διάκριση, όχι μόνο για τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος έχει κερδίσει εδώ και χρόνια την εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού, της κριτικής και των συναδέλφων του, αλλά και για την ελληνική λογοτεχνία. Το έργο του Χρήστου Χωμενίδη τιμά τα ελληνικά γράμματα, τιμά την Ελλάδα. Βασίστηκε σε ένα ελληνικό θέμα, στο τραυματικό μέρος της νεότερης ελληνικής Ιστορίας, για να δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα συναρπαστικό και ενωτικό. Με το έργο του, ο Χρήστος Χωμενίδης στρέφει τον κόσμο στην ανάγνωση. Με τη 'Νίκη', στρέφει τη ματιά της Ευρώπης στην Ελληνική Λογοτεχνία. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και πιστεύω ότι η 'Νίκη' θα συναντήσει, εκτός από το ελληνικό, και το διεθνές κοινό» δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού.

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα είχε πρωτοκυκλοφορήσει πριν περίπου έξι χρόνια. Ο Χρήστος Χωμενίδης που είχε πρωτοξεχωρίσει με το βιβλίο του «Το Σοφό παιδί», στη «Νίκη» αντλεί υλικό και έμπνευση από την οικογενειακή μνήμη και τη μητέρα του, για να διευρύνει την ιστορία του σ’ ένα επίπεδο της συλλογικής μνήμης, φτάνοντας να μιλήσει και για την μακρόσυρτη, πολυκύμαντη, και πολύπονη Ιστορία της ελληνικής Αριστεράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture