Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: «Αγκομαχά» η Αχαΐα στους εμβολιασμούς- Πόσοι έχουν γίνει και το επιθυμητό ποσοστό- Τι παρατηρείται στα σχολεία

Κορωνοϊός: «Αγκομαχά» η Αχαΐα στους εμβο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στο νομό

Δεν καταφέρνει η Αχαΐα, μέχρι τώρα τουλάχιστον, να φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, παρόλο που τις τελευταίες μέρες τα ραντεβού για τη χορήγηση εμβολίου, αυξήθηκαν σημαντικά.

Στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, έχουμε μία μικρή αύξηση των εμβολιασμών ενώ μέχρι τώρα, συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 176.321 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί σε ένα πληθυσμό  310.000 κατοίκων. Αν εξαιρέσουμε τους ανήλικους που δεν εμβολιάζονται για την ώρα έτσι κι αλλιώς, αγγίζουμε ένα ποσοστό που φτάνει το 60%.  Αυτό σημαίνει ότι απέχουμε πολύ από το 80% που στοχεύουμε.

Την ίδια ώρα τα ενεργά κρούσματα στην Αχαϊα έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, πώς από τα 1.308 ενεργά κρούσματα στην περιοχή των Πατρών, πήγαμε μέσα σε μια εβδομάδα στα 1.685 και παρότι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι άσχημες κλιματολογικές συνθήκες, στην περιοχή καταγράφουμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Θετικό είναι όπως αναφέρει, ότι δεν καταγράφεται μεγάλη διασπορά του ιού μέσα στα σχολεία με τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίζεται να μην είναι ικανός να βγάλει την κατάσταση «εκτός ελέγχου».

«Επιτέλους ας εμβολιαστουμε και ας ακούσουμε την επιστήμη. Να ενώσουμε δυνάμεις μπροστά στον εφιάλτη και όχι να διασπαστούμε για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση. Δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερες σκέψεις, για επιλογές που είναι ξενες προς την αλήθεια της επιστήμης.  Η μονοσήμαντη επιλογή πρέπει να επικρατήσει στην λογική μας», σημειώνει ο κ. Μπονάνος στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις