Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Γουίλ Σμιθ ακούγεται για τα Όσκαρ με την ερμηνεία του στο "King Richard"

Ο Γουίλ Σμιθ ακούγεται για τα Όσκαρ με τ...

Ως ο πατέρας των τενιστριών Venus και Serena Williams - Το φιλμ ντεμπουτάρει 19/11 στις Αμερικάνικες αίθουσες

Στα πάνω του είναι ο διάσημος Αφροαμερικανός κινηματογραφικός σταρ Will Smith, ο οποίος κοσμεί και το εξώφυλλο του περιοδικού GQ (Βρετανική έκδοση) μηνός Νοεμβρίου 2021. Κι ο λόγος είναι η νέα ταινία όπου πρωταγωνιστεί και είναι και εκ των παραγωγών, το «King Richard – Η Μέθοδος των Γουίλιαμς» σε σκηνοθεσία Reinaldo Marcus Green, το διαφημιστικό τρέιλερ της οποίας είδαμε στα Odeon Veso Mare. Το «King Richard» κάνει πρεμιέρα στις 19/11/2021 στις ΗΠΑ (στη χώρα μας θα βγει σε διανομή της Tanweer αργότερα μέσα στη σαιζόν), με τον 53χρονο, γεννημένο στην Πενσυλβάνια Γουίλ Σμιθ να υποδύεται τον Richard Williams, τον πατέρα των διάσημων τενιστριών και θρύλων πλέον του αθλήματος, Venus και Serena Williams, οι οποίες απ’ όσο είδαμε είναι και εκ των εκτελεστικών παραγωγών στο φιλμ.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η ταινία επικεντρώνεται στην περίοδο που τα κορίτσια ήσαν έφηβα με τον πατέρα τους να είναι αποφασισμένος να τα βοηθήσει να πετύχουν και να διακριθούν αποτελώντας ένα πρότυπο για όλα τα μαύρα κορίτσια που μεγαλώνουν στην Αμερική.

Τη Venus υποδύεται η 15χρονη Saniyya Sidney και τη Serena η 14χρονη Demi Singleton. Όπως είπε ο Will Smith, υποψήφιος για Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, 2 φορές στο παρελθόν, του άρεσε που ανέλαβε ένα ρόλο όπως του Ρίτσαρντ Γουίλιαμς δείχνοντας την ανθρώπινη πλευρά του μιας και ως φιγούρα ο Γουίλιαμς είχε κατά ένα τρόπο «δαιμονοποιηθεί».

«Είναι στην πραγματικότητα μία ιδιοφυία καθώς σχεδίασε και προπόνησε δύο θηλυκούς Μάικλ Τζόρνταν. Σκεφτείτε τι απίστευτο επίτευγμα είναι», είπε ο Γουίλ Σμιθ στο Αμερικανικό περιοδικό Entertainment Weekly (Νοέμβριος 2021) το οποίο υπογραμμίζει ότι ήδη ο Σμιθ συγκαταλέγεται στα ονόματα που «παίζουν» δυνατά για να προταθούν στα επερχόμενα βραβεία όπως στα Όσκαρ.

Στο περιοδικό GQ ο Γουίλ Σμιθ μίλησε και για τη στροφή στην καριέρα του που ουσιαστικά σηματοδοτήθηκε με το «Ali» του Μάικλ Μαν το 2001, για τις αποτυχίες του όπως το «Wild Wild West» του Μπάρι Σόνενφελντ το 1999 αλλά και για τη σύζυγο του, την 50χρονη ηθοποιό Jada Pinkett Smith που επίσης είναι συμπαραγωγός στην ταινία «King Richard». Για την Jada Pinkett Smith που τα προβλήματα στη σχέση τους άρχισαν το 2011 και κάνει αναφορά σε πρόσφατο memoir του, είπε πως η ελευθερία που έχουν επιτρέψει ο ένας στον άλλο και η εμπιστοσύνη μεταξύ τους είναι ο ορισμός της αγάπης.

Εκτός του «Ali» και το «Κυνήγι της Ευτυχίας – The Pursuit of Happyness» το 2006, για τα οποία προτάθηκε για Όσκαρ ερμηνείας, και ήταν βασισμένα σε αληθινές ιστορίες, ο Γουίλ Σμιθ μας έχει χαρίσει κι άλλες ξεχωριστές και ευαίσθητες ερμηνείες όπως στο «Concussion» το 2015 που επίσης ήταν στηριγμένο σε πραγματική ιστορία, και στο αξιόλογο κοινωνικοδραματικό φιλμ με άξονα το γκολφ «Ο Θρύλος του Μπάγκερ Βανς» σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 2000, το οποίο δεν πολυπερπάτησε εμπορικά.

Το νέο τεύχος του Βρετανικού περιοδικού Empire (Νοέμβριος 2021) επαινεί τον Γουίλ Σμιθ γράφοντας ότι έχει το άγγιγμα του Μίδα στο box office ενώ αναφορικά με το «King Richard» ο Σμιθ παραδέχτηκε ότι λόγω των συνθηκών του covid 19, δεν μπόρεσε να συναντήσει πολλές φορές τον Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, είδε όμως πολλές βιντεοκασέτες και συνεντεύξεις του.

Στο μεταξύ σε πολλά σάιτ όπως το gr.ign.com και το The Hollywood Reporter, γράφτηκε πως ο Σμιθ ως άψογος επαγγελματίας έκοψε προσωπική επιταγή (πλήρωσε δηλαδή από την τσέπη του κάποια ποσά) στους συμπρωταγωνιστές, όταν μαθεύτηκε ότι η ταινία "King Richard", θα παιχτεί παράλληλα με τις κινηματογραφικές αίθουσες σινεμά και στην πλατφόρμα του HBO Max, χάνοντας πιθανό μέρος των εσόδων της από το box office.

Τέλος ο συμπαθής Σμιθ που είναι πάνω από 30 χρόνια στον κινηματογράφο με μεγάλα χιτ όπως το «Bad Boys – Κακά Παιδιά» (το Bad Boys 3 στις αρχές του 2020 έκανε παγκόσμιες εισπράξεις 426,5 εκατ. δολαρίων), το «Men in Black», το "Independence Day" το 1996, το «I Robot» το 2004, το φιλμ «Ζωντανός Θρύλος» το 2007 που σε εισπράξεις σάρωσε φτάνοντας τα 585 εκατ. δολάρια, χωρίς να λείπουν και κάποιες μικροαπογοητεύσεις όπως το «Gemini man» του Ανγκ Λι το 2019 που είχαμε δει και στην Πάτρα, ανέφερε στο Εntertainment Weekly και μία χαρακτηριστική φράση που του έλεγε η γιαγιά του. «Πρόσεχε πως συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους καθώς ανεβαίνεις ψηλά γιατί θα τους ξαναδείς και ίσως τους χρειαστείς ενόσω θα κατεβαίνεις και τα πράγματα δεν θα είναι ρόδινα».

Την ταινία «King Richard» όπου παίζουν και οι Jon Bernthal, Tony Goldwyn, Aunjanue Ellis (Lovecraft Country) και ο Dylan McDermott, την περιμένουμε για προβολή, όταν βγει και στην Πάτρα.

O προπονητής του τένις Richard Williams με καταγωγή από τη Λουιζιάνα είναι σήμερα 79 ετών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture