Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Αδελφοκτόνοι οι αντιεμβολιαστές ιερείς – Δεν έχουν θέση στην Εκκλησία

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Αδελφοκτ...

ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει πως δεν θα γίνουν έλεγχοι κατά την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες.

Λάβρος κατά των ιερέων και κληρικών που αντιτίθενται κατά του εμβολιασμού για τον κορονοϊό ήταν ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος τους χαρακτήρισε αδελφοκτόνους. Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει πως δεν θα γίνουν έλεγχοι κατά την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς σχολίασε για τους ηγουμένους μονών στο Άγιο Όρος που τάσσονται κατά των εμβολιασμών του κορονοϊού: «Αυτοί όλοι δολοφονούν τους αδελφούς τους, δεν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι… Είναι τόσο εγωπαθείς και εγωισταί που δεν καταλαβαίνουν αυτή την απλή αλήθεια. Η επιστήμη δεν είναι από το διάβολο από το Θεόν είναι, αλλά ο διάβολος έχει πολύ μεγάλη τέχνη». 

Συνέχισε λέγοντας: «Όχι το λέω με στεντόρεια φωνή, δεν έχουν θέση στην Εκκλησία, είναι εκτός του Ευαγγελικού μηνύματος, δρουν εναντίον του Χριστιανισμού, και αυτό θα το αποδείξω αυτή στιγμή, αυτό αποδεικνύεται από τις ύβρεις τις συκοφαντίες, τη λάσπη την οποία απευθύνουν εναντίον των αδελφών τους. Διότι, όταν λάβουμε υπόψη ότι ο Χριστός επάνω στον σταυρό, την ώρα του θανάτου του, αναζήτησε αιτιολογία, δικαιολογία για τους σταυρωτάς τους ‘μην τους τιμωρείς πατέρα μου γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν’ αυτοί οι άνθρωποι δεν κατανοούν τι σημαίνει Χριστιανισμός. Ο Χριστιανός δεν υβρίζει, δε συκοφαντεί».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως: «Όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία του γιατί δεν αγαπούν τον άνθρωπο, δεν αγαπούν το συνάνθρωπο ούτε τον εαυτό τους».

Επεσήμανε πως: «Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα δράμα στη χώρα, ενώ το εμβόλιο έχει γίνει από 4 – 5 δισεκ. ανθρώπους στη Γη συκοφαντείται, καθυβρίζεται… Είναι ο μόνος τρόπος υπερβάσεως αυτής της τραγικής πανδημίας».  
 
 Ο ίδιος έσπευσε να τονίσει πως έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό: «Βεβαίως έχω κάνει και την τρίτη δόση, έχω κάνει και το εμβόλιο της γρίπης και για τον έρπητα ζωστήρα και εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο».

Σχετικά με τους ελέγχους στις εκκλησίες ανέφερε πως δεν είναι αστυνομικά όργανα και είπε πως το προσωπικό και οι διάκονοι της εκκλησίας έχουν αυστηρές οδηγίες να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκα, εμβολιασμοί, εξαερισμός, αποστάσεις κ.ο.κ).

Σημείωσε πως όλες οι μεγάλες πανδημίες κατεστάλησαν με τον εμβολιασμό: «Αυτή τη στιγμή ζούμε την αποθέωση του δικαιωματικού, είπαμε να υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά όχι να γίνουν και είδωλα».

«Θυμούμαι κι εγώ ως παιδί ερχόταν στο σχολείο ο σχολίατρος και μου έκανε τον εμβολιασμό για τη φυματίωση ούτε άδεια από τους γονείς μου είχε, ούτε από τη σχολική κοινότητα, από κανέναν δεν είχε, από το κράτος είχε, και έκανε τον εμβολιασμό» είπε με νόημα. 

Έκανε λόγο για αποδόμηση της αυθεντίας με κάποιους να έχουν το θράσος να κάνουν τον ειδήμονα γιατρό. «Θράσος, τρέλα, ανισορροπία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ευθύνεται και η πολιτεία, τόνισε ο μητροπολίτης, γιατί δεν κάνει περιστολή των ψευδών ειδήσεων. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις