Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός- Επικεφαλής BioNTech: Γιατί είναι απαραίτητη η τρίτη δόση εμβολίου

Κορωνοϊός- Επικεφαλής BioNTech: Γιατί εί...

Όσα είπε στην Bild

Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, μίλησε στην εφημερίδα «Bild» για την τρίτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού, εξηγώντας για ποιους λόγους είναι τόσο σημαντική. 

«Περίπου από τον έβδομο μήνα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid, μπορούμε να νοσήσουμε από κορονοϊό», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου έρχεται να καλύψει το κενό και μάλιστα είναι αποτελεσματική κατά της μετάλλαξης «Δέλτα».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, έρχονται την ώρα που ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer, με τον οποίο συνεργάζεται για την παρασκευή εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμο το χάπι κατά του κορονοϊού. Σχολιάζοντας τα πορίσματα των κλινικών δοκιμών, ο διευθυντής της BioNTech υποστήριξε πως, όταν κάποιος μολυνθεί από κορονοϊό και είναι πλήρως εμβολιασμένος, δεν θα νοσήσει σοβαρά.

«Επιπλέον», τόνισε ο Σαχίν, «διαθέτουμε δεδομένα μελέτης που δείχνουν ότι μία αναμνηστική δόση αποκαθιστά την προστασία του εμβολιασμού (μετά την πάροδο των έξι μηνών από την δεύτερη δόση). Κι αυτό ισχύει και για την μετάλλαξη του ιού «Δέλτα».

Για το λόγο αυτό, όπως λέει, θα πρέπει οι ηλικιωμένοι να κάνουν επειγόντως την αναμνηστική δόση, έξι μήνες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς στις ΜΕΘ της Γερμανία

Στη χώρα όπου εδρεύει η BioNTech, οι ανεμβολίαστοι εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία των ασθενών με κορωνοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch» (RKI), περίπου τα τρία τέταρτα (74%) των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία ανακοίνωσαν 23.543 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Την Παρασκευή, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε στα 37.120, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Να σημειωθεί ότι πριν από μια εβδομάδα, ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπερνούσε τα 16.887 κρούσματα (σε ημερήσια βάση).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις