Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγαίο: Τουρκικό πλοίο με 400 μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης - Η Αθήνα ζητά να γυρίσουν πίσω

Αιγαίο: Τουρκικό πλοίο με 400 μετανάστες...

Η μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο Αιγαίο του τελευταίου διαστήματος

Θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο καθώς ένα τουρκικό πλοίο στο οποίο επέβαιναν 400 μετανάστες. Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών που έχει λάβει χώρα στην ανατολική Μεσόγειο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

 Όπως μετέδωσε το OPEN το πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες πλέει ανάμεσα σε Κρήτη και Κάρπαθο. Νωρίτερα το πλοίο εξέπεμψε σήμα SOS μέσω του 112 και μετά από αρκετές ώρες οι λιμενικές αρχές τους εντόπισαν.

Συνήθως οι δουλέμποροι στέλνουν τους μετανάστες στην Ελλάδα με μικρές λέμβους στις οποίες επιβαίνουν συνήθως λίγα άτομα. Όμως αυτή τη φορά ένα ολόκληρο πλοίο γεμάτο με ανθρώπους έπλευσε από λιμάνι της Τουρκίας, ενώ σύμφωνα με τους ανθρώπους του λιμενικού είχαν προορισμό την Ιταλία.

Οι λιμενικές αρχές που έχουν φτάσει στο σημείο προσπαθούν να ρυμουλκήσουν το πλοίο σε ασφαλές σημείο. Το υπουργείο μετανάστευσης έχει ενημερωθεί και εξετάζει σε ποιο νησιά υπάρχει χώρος ώστε τα άτομα από το φορτηγό πλοίο να φιλοξενηθούν σε χώρους υποδοχής, έστω και προσωρινά.

Οι ελληνικές αρχές ζητούν να επιστρέψουν στην Τουρκία οι μετανάστες 
Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN ένα διπλωματικό θρίλερ είναι ήδη σε εξέλιξη, καθώς από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και το υπουργείο Εξωτερικών. Οι ελληνικές αρχές ζητούν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία όλοι οι επιβάτες του πλοίου. Η Άγκυρα έχει ήδη ενημερωθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις.  

ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις