Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Ο Σπύρος Πετρουλάκης του "Σασμού" έρχεται 5 Νοεμβρίου στην Πάτρα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης του "Σασμού&qu...

Στο βιβλιοπωλείο "Η Γωνιά του βιβλίου" στις 19.00 το απόγευμα για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του

Η τηλεοπτική σειρά «Σασμός» του Alpha που έχει βασιστεί στο επιτυχημένο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη με χώρο δράσης την Κρήτη, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Την περασμένη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έγινε στην Αθήνα, στο Public Café Συντάγματος εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μίνωας όπου και παρέστη ο συγγραφέας του βιβλίου Σπύρος Πετρουλάκης και μίλησε για την ιστορία που περιγράφει, την αγάπη με την οποία έχει αγκαλιάσει ο  κόσμος τόσο το βιβλίο όσο και τώρα τη σειρά, καθώς και για τη σημασία και την σημαντικότητα του «σασμού».

Όπως μάθαμε, ο Σπύρος Πετρουλάκης αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα την ερχόμενη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 για να υπογράφει αντίτυπα του «Σασμού» αλλά και άλλων βιβλίων του όπως το «Ναυάγιο» που είναι και το πιο καινούριο του. Έρχεται καλεσμένος της οικογένειας Παπαχρίστου του βιβλιοπωλείου «Η Γωνιά του Βιβλίου» στην Αγ. Νικολάου όπου και θα βρίσκεται από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Είναι πολύ πιθανόν να είναι μαζί του και κάποιος εκ των ηθοποιών της σειράς που έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό.

Η ιστορία του μυθιστορήματος «Σασμός» μάς μεταφέρει στην Κρήτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα. Οι βεντέτες εκεί -ή «τα οικογενειακά» όπως ονομάζονταν παλαιότερα- ανοιγοκλείνουν ακόμα και σήμερα, δημιουργώντας έναν αέναο κύκλο αντεκδίκησης, με θύματα ανθρώπους των οποίων το σφάλμα δεν είναι άλλο παρά μόνο το επώνυμό τους. Το αντίδοτο της βεντέτας είναι ο σασμός, το σιάξιμο, που αποτελεί και το κεντρικό θέμα του βιβλίου.

Στη σειρά παίζουν οι ηθοποιοί Μαρία Τζομπανάκη, Ορφέας Αυγουστίδης, Δημήτρης Ήμελλος, Δημήτρης Λάλος, Τάσος Νούσιας,Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη, Μαρία Πρωτόπαππα, Κώστας Νικούλι αλλά και ο Πατρινός Δημήτρης Γεωργαλάς. Βασικοί ομιλητές του πάνελ στην εκδήλωση στην Αθήνα που παρουσίασε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας, που μίλησε μεταξύ άλλων για τη γνωριμία του με τον συγγραφέα, που εξελίχθηκε σε φιλία, αλλά και για την απόφαση να γράψει ο ίδιος τα τραγούδια για τη σειρά και ο Δημήτρης Λάλος, ο οποίος, υπό τη μουσική συνοδεία του λυράρη Ανδρέα Φασάκη, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου. Μέσα από την αφήγησή του, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στις σελίδες του βιβλίου, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αιχμαλώτισε την προσοχή του κοινού. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν πολλοί ηθοποιοί της σειράς, η παραγωγός Μαριαλένα Καραγιάννη, ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος, στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ενώ ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του επιχειρηματία Γιώργου Βαρδινογιάννη, όπως αναφέρει η ανάρτηση από το ethnos.gr.

Tέλος χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του επικεφαλής των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήρε το ήθος του συγγραφέα, την εργατικότητά του και τον σεβασμό του προς του συνεργάτες του και το αναγνωστικό του κοινό. Όσο για τον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη, περιέγραψε το αληθινό περιστατικό που του έδωσε και το έναυσμα για τη συγγραφή του βιβλίου. Σκοπός του, όπως ανέφερε, ήταν να μάθει ο κόσμος την πραγματική έννοια του σασμού και τη σπουδαιότητά της σε κάθε πτυχή της κοινωνίας.

Μάλιστα γράφτηκε ότι ήδη θεωρείται δεδομένο πως η σειρά θα συνεχιστεί και για δεύτερη τηλεοπτική σαιζόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture