Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σαρώνει σε τηλεθέαση ο "Σασμός" - Τον αστυνομικό κάνει ο Δ. Ήμελλος, καθηγητής στη δραματική του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Σαρώνει σε τηλεθέαση ο "Σασμός"...

Ο εκλεκτός ηθοποιός με καταγωγή από τη Νάξο είναι εξαιρετικός στον ρόλο του με την Κρητική προφορά - Στο "Σασμό" παίζει και ο Κώστας Νικούλι

Η κοινωνική σειρά «Σασμός» που το σενάριο της έχει βασιστεί στο μπεστ σέλερ βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη (εκδόσεις Μίνωας) που προβάλλεται από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη στις 21.00 στο κανάλι του Alpha έχει πραγματικά καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό και τις «Άγριες Μέλισσες» που έχουν επιστρέψει από την περασμένη εβδομάδα στον ΑΝΤ1, εν τούτοις συνεχίζει να κρατά τα πρωτεία από πλευράς τηλεθέασης.

Για παράδειγμα όπως είδαμε, την περασμένη Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, η σειρά του Alpha έκανε στο γενικό σύνολο, μέσο όρο 24,4% και ακολούθησαν η «Γη της Ελιάς» στο κανάλι Mega με 23,7% (στη σειρά αυτή παίζει και η Λυδία Κονιόρδου), ενώ οι «Άγριες Μέλισσες» με πολλά νέα πρόσωπα στο δυναμικό τους έπιασαν το αρκετά καλό ποσοστό του 17,4%. Το επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το διαγωνιστικό ριάλιτι νέων μοντέλων GNTM έμεινε αρκετά πιο πίσω με 12,6% στη 4η θέση.

Στο «Σασμό» που υπογράφει σκηνοθετικά ο Κώστας Κωστόπουλος έναν από τους βασικούς ρόλους, αυτόν του αστυνόμου Αντώνη Φραγκιαδάκη υποδύεται με άψογη Κρητική προφορά, ένας εκλεκτός ηθοποιός και δάσκαλος της υποκριτικής που είχε τιμηθεί πριν από 20 χρόνια με το βραβείο Χορν (ο πρώτος ηθοποιός που κέρδισε αυτό το σημαντικό βραβείο αφότου θεσπίστηκε), ο Δημήτρης Ήμελλος, ο οποίος αξίζει να αναφέρουμε πως είναι εκ των βασικών καθηγητών στη σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από τότε μάλιστα που ξεκίνησε η σχολή τη λειτουργία της, εδώ και πάνω από επτά χρόνια. Ο Δημήτρης Ήμελλος συνεπής στο καθήκον και στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια πηγαινοέρχεται στην Πάτρα με το αυτοκίνητο του και αγαπά πολύ τη διδασκαλία της υποκριτικής.

Μάλιστα αυτή τη Δευτέρα 11/10 θα είναι και πάλι εδώ στη σχολή καθώς δίνουν εξετάσεις οι σπουδαστές του 2ου έτους. Πριν λίγο καιρό σε δική του διδασκαλία παρουσίασαν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της σχολής δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων τους "Πέρσες" του Αισχύλου, σ' ένα σύγχρονο ανέβασμα αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Ο ίδιος έχει υπάρξει μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού, ενώ έχει διδάξει και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Δήλος.

Στη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή Αθηνών, ο 54χρονος σήμερα Δημήτρης Ήμελλος που έχει και σημαντική παρουσία σε κινηματογραφικές ταινίες όπως την "Μπλε Βασίλισσα" το 2017 και τον "Ράφτη" σε σκηνοθεσία Σόνια Λίζα Κέντερμαν (προβλήθηκε και στην Πάτρα στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο τον περασμένο Ιούνιο), εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και έπειτα στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη, απ’ όπου και αποφοίτησε. Σπούδασε επίσης στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ) στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέιφιτς.

Τηλεόραση δεν έχει κάνει πολλή. Ήταν στο αξιόλογο σήριαλ «Το 10» σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου το 2007 στο κανάλι του Alpha ενώ τώρα στο «Σασμό» υποδύεται τον αστυνομικό διευθυντή που έχει αναλάβει να λύσει το μυστήριο των πρώτων φόνων της ιστορίας. Έντιμος, οξυδερκής, καθαρός, απολαμβάνει την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας. Έχει μείνει ανύπαντρος αφού ο έρωτάς του για τη Μαρίνα Βρουλάκη, μένει για πάντα ανεκπλήρωτος. Είναι τσαμπουκάς και αυστηρός όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες, αλλά και ήπιος και συναινετικός όταν πρέπει.

Στη σειρά παίζουν και οι Μαρία Τζομπανάκη, Μαρία Πρωτόπαπα, Δημήτρης Λάλος, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Ορφέας Αυγουστίδης, Όλγα Δαμάνη αλλά και ο Κώστας Νικούλι που κάνει τον ρόλο του Πέτρου Βρουλάκη.

Μάλιστα ο Κώστας Νικούλι ήταν ένας από τους νεαρούς ηθοποιούς που είχε συμμετάσχει το καλοκαίρι του 2019 στην εξαιρετική παράσταση αρχαίου δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη, με πρωταγωνίστρια την διεθνούς φήμης ηθοποιό Κάθριν Χάντερ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight