Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρναούτογλου: "Παρέλαση χαμηλών βαρομετρικών" - Καταιγίδες το Σάββατο

Αρναούτογλου: "Παρέλαση χαμηλών βαρ...

Πού και πότε θα φτάσουν

Για μια νέα αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα μίλησε στην σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιώντας για ισχυρά φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη με δυνατούς ανέμους.
Συγκεκριμένα, στη πρόγνωση του καιρού της ΕΡΤ3, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέλυσε την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες και αναφέρθηκε σε νέες καταιγίδες που θα χτυπήσουν τη χώρα από το Σάββατο (23/10).

 Οι δυνατές βροχές αναμένεται να ξεκινήσουν από τη δυτική Ελλάδα, η οποία έχει ήδη δεχτεί μεγάλα ύψη βροχής τις προηγούμενες ημέρες, οπότε και χρειάζεται προσοχή. Η πιθανότητα για βροχές στην Αττική είναι μικρότερη, ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως πιο ακριβή εικόνα για την πορεία του καιρού θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες.

Για την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για άσχημο καιρό στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, μιλώντας για "παρέλαση χαμηλών βαρομετρικών".

Η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΤΕΤΑΡΤΗ 20-10-2021
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά της ανατολικής κυρίως χώρας και στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 20 και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ 21-10-2021
Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-10-2021
Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στο ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-10-2021
Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες δυτικές περιοχές.
Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και αργότερα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-10-2021
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα στα θαλάσσια - παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις