Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η Αιγιώτισσα ηθοποιός μαζί με την Μπέτυ Αρβανίτη στην παράσταση "Φθινόπωρο Χειμώνας"

Η Αιγιώτισσα ηθοποιός μαζί με την Μπέτυ ...

Το έργο του εκλιπόντα Σουηδού συγγραφέα Λαρς Νορέν παρουσιάζεται στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας στην Κυψέλη

Το έργο «Φθινόπωρο Χειμώνας» του βραβευμένου Σουηδού συγγραφέα Λαρς Νορέν (ο οποίος είχε γεννηθεί στις 9 Μαΐου 1944, στην Στοκχόλμη και απεβίωσε στις 26 Ιανουαρίου 2021), παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη, με τους εκλεκτούς ηθοποιούς Μπέτυ Αρβανίτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Μαρία Καλλιμάνη και τον Άλκη Παναγιωτίδη.

Η συγκεκριμένη παράσταση είχε ξεκινήσει να παίζεται πέρυσι όταν σταμάτησαν όλα λόγω της καραντίνας και τώρα έρχεται για δεύτερη φορά στο «Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας».

Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα του βραβευμένου ποιητή, πεζογράφου, θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη από τη Σουηδία που γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και εκδόθηκε το 1992 σε έναν τόμο μαζί με δύο ακόμα έργα του, Ο Μπόμπι Φίσερ ζει στην Πασαντίνα (Bobby Fischer bor i Pasadena) και Καλοκαίρι (Sommar). Κεντρικός τίτλος: Τρία αστικά κουαρτέτα (Treborgerligakvartetter).

Στην παράσταση, η εικόνα της ευτυχισμένης και «υγιούς οικογένειας», που συγκεντρώνεται γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθε μήνα, θα δώσει γρήγορα τη θέση της σε ένα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης που τροφοδοτείται από το έρεβος του θεσμού της οικογένειας και των κοινωνικών στερεότυπων. Απογοήτευση, ζήλια, κρίση ταυτότητας και καταφυγή στο αλκοόλ, τα ηρεμιστικά χάπια και τα ναρκωτικά.

Η σπουδαία ηθοποιός μας Μπέτυ Αρβανίτη υποδύεται στο «Φθινόπωρο Χειμώνας - Höst och vinter» την μητέρα της οικογένειας, Μαργκαρέτα, και όπως ανέφερε στο culturenow.gr: «Ο ρόλος ο δικός μου είναι εξαιρετικά σύνθετος, γιατί η γυναίκα αυτή προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες, αλλά παρ’ όλο που προσπαθεί πάρα πολύ, δε γίνεται […]. Τελικά, βέβαια, φτάνει σε ένα ξέσπασμα όπου αποκαλύπτονται πάρα πολλά πράγματα, και για την ίδια, και για τις καταπιέσεις της, και για την αποδοχή αυτής της καθημερινότητας που έπρεπε να διαχειρίζεται. […] Όλοι οι ρόλοι αυτού του έργου είναι πάρα πολύ σύνθετοι και αποκαλύπτουν και κρύβουν μυστικά, συνεχώς».

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 15/10 και το έργο θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, στην οδό Κεφαλληνίας 16, στην Κυψέλη κάθε Τετάρτη στις 20:00, την Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και την Κυριακή στις 20:00.

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 15€, φοιτητικό 13€

Σάββατο 18€, φοιτητικό 15€

Κυριακή 16€, φοιτητικό 13€.

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης

Κοστούμια: Λουκία

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης.

Να σημειωθεί πως είναι η 2η φορά που το «Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας», ανεβάζει έργο του Νορέν.

H προηγούμενη, ήταν με την παράσταση «Εβριάνα – Hebriana» το 1990.

Η Αιγιώτισσα στην καταγωγή ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη παίζει φέτος και στο σήριαλ του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες» κάνοντας μία αυστηρή δασκάλα στο χωριό Διαφάνι, την εποχή της επταετίας.

*Το Θέατρο οδού Κεφαλληνίας με κύριο μέλημά του πάντα την ασφάλεια των θεατών του, θα υποδέχεται μόνο θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Το Θέατρο διαθέτει επίσης ειδικά μηχανήματα με υπεριώδεις ακτίνες για τους ιούς και φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων υψηλής αποτελεσματικότητας ΗΕRΑ. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture