Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

H Αχαιή «Μέλισσα» Μαρία Καλλιμάνη, στο thebest.gr: "Νιώθω χαρά και αγωνία"

H Αχαιή «Μέλισσα» Μαρία Καλλιμάνη, στο t...
Τάκης Μαρτάτος

Η αγαπητή Αιγιώτισσα ηθοποιός μίλησε στο thebest.gr για το ρόλο της νέας δασκάλας στο Διαφάνι που ενσαρκώνει στη σειρά καθώς και για την παράσταση με την Μπέτυ Αρβανίτη στην οποία θα παίξει

Το σήριαλ εποχής «Άγριες Μέλισσες» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου που έχει κατακτήσει το τηλεοπτικό κοινό ξεκίνησε και πάλι τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στις 10 το βράδυ στο κανάλι του ΑΝΤ1 και το 1ο επεισόδιο του νέου, 3ου κύκλου που μας μετέφερε στην εποχή του 1967 όταν επιβλήθηκε η Χούντα των συνταγματαρχών πραγματικά καθήλωσε τους τηλεθεατές. Ανάμεσα στα καινούρια πρόσωπα που θα δούμε στη σειρά είναι και η νέα δασκάλα που πηγαίνει στο Διαφάνι, η Αιμιλία Λειβαδά, την οποία υποδύεται μία αγαπητή και καταξιωμένη θεατρικά και κινηματογραφικά ηθοποιός, η Αιγιώτισσα στην καταγωγή Μαρία Καλλιμάνη που έχει τελειώσει τη δραματική σχολή του «Εμπρός».

Το thebest.gr επικοινώνησε μαζί της και εν μέσω προβών για τη νέα δουλειά της στο θέατρο αλλά και των γυρισμάτων για τις «Άγριες Μέλισσες» ξέκλεψε λίγα λεπτά για να μας μιλήσει. Όπως μας αποκάλυψε θα την πρωτοδούμε στο ρόλο της νέας δασκάλας Αιμιλίας Λειβαδά που καλύπτει τη θέση του Λάμπρου στο σχολείο μιας και αυτός θα φύγει για το βουνό, στο 7ο επεισόδιο της σειράς. «Η Αιμιλία, η ηρωίδα μου έρχεται να ζήσει στο Διαφάνι όπου επιστρέφει και ο γαμπρός της Ακύλλας Μεγαρίτης, ο άνδρας της αδελφής της, ρόλο που κάνει ο Αιμίλιος Χειλάκης.  Έρχομαι πιθανόν μετά και από πρωτοβουλία του Ακύλλα, ο οποίος είναι ένας δυναμικός άνδρας που θέλει να τα έχει καλά με το καθεστώς και να ελέγχει τις καταστάσεις. Ο ρόλος μου είναι μίας δασκάλας συντηρητικών πεποιθήσεων θα έλεγα που είναι ανύπαντρη και φιλικά προσκείμενη στο καθεστώς. Είναι μία γυναίκα που την ενδιαφέρει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της και συνάμα είναι μία γυναίκα που υπερασπίζεται τα πιστεύω της χωρίς το φόβο να συγκρουστεί ή τι θα πουν στο χωριό. Πολλές φορές αυτή η σύγκρουση της γίνεται και άθελα της γιατί μπορεί οι προθέσεις της να είναι καλές όπως το να θέλει να προστατέψει την αδελφή της ή να εμφυσήσει αξίες και γνώσεις στους νέους αλλά στο τέλος λόγω της αυστηρότητας της και των συντηρητικών της καταβολών καταλήγει να συγκρουστεί. Θα δούμε στην πορεία πως θα εξελιχθεί ως χαρακτήρας», ανέφερε η συμπαθής και ευγενής Μαρία Καλλιμάνη μιλώντας στο thebest.gr.

Όσο για τα συναισθήματα της που μπαίνει μαζί και με άλλους αξιόλογους συναδέλφους της στην πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά των τελευταίων χρόνων στην ελληνική τηλεόραση όπως ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος που κάνει τον εκδότη μίας τοπικής εφημερίδας στη Λάρισα, ο Νίκος Κουρής που υποδύεται έναν συνταγματάρχη ή ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Μαρία Καλλιμάνη μας είπε πως αισθάνεται χαρά για την όλη εμπειρία να συμμετέχει στις «Άγριες Μέλισσες» αλλά συνάμα και αγωνία για το πώς θα βγει το τελικό αποτέλεσμα. Είναι και πολλά τα επεισόδια του 3ου κύκλου που σε αριθμό θα φτάσουν τα 130 ενώ τα γυρίσματα λαβαίνουν χώρα στο στούντιο Κάπα στα Σπάτα και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και αλλού.

«Είναι μαζί αγωνία και χαρά. Εκτιμώ και τον σκηνοθέτη μας, τον Λευτέρη Χαρίτο ενώ με χαροποιεί και το γεγονός ότι στη σειρά παίζουν και πολλοί συνάδελφοι που μου αρέσει η δουλειά τους», ανέφερε η Μαρία Καλλιμάνη, η οποία τηλεοπτικά όπως μας θύμισε είχε παίξει κατά το παρελθόν στο «Νυχτερινό δελτίο» του Πέτρου Μάρκαρη σε σκηνοθεσία του Πάνου Κοκκινόπουλου μαζί με τον αείμνηστο Μηνά Χατζησάββα, σχεδόν αφότου είχε τελειώσει τη δραματική σχολή του Θεάτρου Εμπρός, καθώς και στη σειρά εποχής «Το 10» στο κανάλι Alpha που είχε βασιστεί στο μυθιστόρημα του Μιχάλη Καραγάτση και στο «Ου Φονεύσεις» επίσης του Πάνου Κοκκινόπουλου στο κανάλι Open.

Πάντως εκτός από τις «Άγριες Μέλισσες», η Μαρία Καλλιμάνη αυτό το διάστημα μοιράζει τον χρόνο της και στις εντατικές πρόβες για το ανέβασμα του θεατρικού έργου «Φθινόπωρο, Χειμώνας» του Σουηδού θεατρικού συγγραφέα Λαρς Νορέν που θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου 2021 στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, στην Αθήνα. Όπως μας είπε η Μαρία Καλλιμάνη είναι μία παράσταση που ετοιμαζόταν από πέρυσι αλλά εν τέλει δεν ανέβηκε λόγω της πανδημίας και της καραντίνας που έκλεισε τις αίθουσες.

Στην παράσταση συμπρωταγωνιστεί με την σπουδαία ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη, επικεφαλής του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας καθώς και με τους Άλκη Παναγωτίδη και Άννα Καλαϊτζίδου. Σύμφωνα με το στόρι, όπως μας εξήγησε, τέσσερις άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας οι γονείς και οι δύο κόρες μαζεύονται κάθε μήνα γύρω από το ίδιο τραπέζι όπου και βγαίνουν στην επιφάνεια όχι μόνο τα καλά αλλά και επώδυνα πράγματα, κάτι που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Είναι τέσσερα μέλη μίας οικογένειας που εκτός του να μοιραστούν τις αγωνίες τους και την αγάπη τους συνάμα αλληλοσπαράσσονται κάθε μήνα την ώρα που συγκεντρώνονται γύρω από το τραπέζι για να φάνε. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Μαστοράκη.

Ακόμα στους συντελεστές της παράστασης είναι ο Γιώργος Δεπάστας στην μετάφραση ενώ τα σκηνικά και Κοστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου.

Κινηματογραφικά δεν θέλησε να μας αποκαλύψει αν ετοιμάζει κάτι καινούριο ενώ της ευχηθήκαμε να την δούμε στο μέλλον και σε μία παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας. Τέλος η ίδια ευχήθηκε καλή πορεία στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και στο νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή Λουκά Θάνο.   

H Μαρία Καλλιμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο και είναι μέλος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που ασχολείται με τα κατεψυγμένα ψαρικά «Καλλιμάνης».

Έχει σπουδάσει και αρχαιολογία ενώ η μητέρα της Βασιλική Καλλιμάνη εντυπωσίασε πέρυσι όταν έπαιξε στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» αποσπώντας μάλιστα και βραβείο β’ ερμηνείας στα Κρατικά κινηματογραφικά βραβεία Ίρις.

 

Η φωτ. είναι από την παράσταση «Ο θάνατος του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ στο θέατρο Εμπορικόν όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Δημήτρη Καταλειφό την περίοδο 2019-2020. Το credit της φωτ. είναι Patroklos Skafidas.

Ο Σουηδός θεατρικός συγγραφέας Λαρς Νόρε...

Ο Σουηδός θεατρικός συγγραφέας Λαρς Νόρεν, στο έργο του οποίου, "Φθινόπωρος, Χειμώνας" θα παίξει η Μαρία Καλλιμάνη.

Σε σκηνή της συγκινητικής ταινίας του Τά...

Σε σκηνή της συγκινητικής ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη "Νοτιάς" το 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture