Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Ημερίδα για το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821 στην Αγορά Αργύρη

Πάτρα: Ημερίδα για το αποτύπωμα της Επαν...

Επίσης στο πλαίσιο της ενότητας «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν» θα δοθεί η παράσταση «Lover’s Labour’s Life»

Ένα διήμερο έντονης πολιτιστικής δράσης , το οποίο έχει την «υπογραφή»  του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, είναι αυτό που ακολουθεί. Πιο  συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν, «Η επανάσταση του ’21 και το πώς αυτή επηρέασε την κοινωνία, την τέχνη και γενικότερα τον πολιτισμό, καθώς επίσης το θέατρο μέσα από την ενότητα «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν» και το θέατρο Σκιών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του προσεχούς διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

17.30: Αγορά «Αργύρη»

Ημερίδα με θέμα: «Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του ’21.

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί μέσω live streaming από τα κανάλια του Πολιτιστικού Οργανισμού  και του Δήμου στο YouTube, τις σελίδες του Πολιτιστικού Οργανισμού και  του Δήμου Πατρέων στο facebook, τις ηλεκτρονικές σελίδες «site» του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δήμου καθώς και από τις σελίδες και τα social media του ΔΗΠΕΘΕ και του Καρναβαλιού.

21.00:  Πολυχώρος «Αίγλη» στη Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων

Θεατρική παράσταση «Lover’s Labour’s Life» στο πλαίσιο της ενότητας "Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν".

Σάββατο 16 Οκτωβρίου

19.00: Αγορά «Αργύρη»

Θέατρο Σκιών – Παράσταση με τον Κώστα Μακρή

«Ο Καπετάν Στράτος - Η αναγνώριση των δύο αδελφών».

*Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19 τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Η προμήθεια των εισιτηρίων – όπου χρειάζεται - για την είσοδο στις παραστάσεις γίνεται  ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και στο βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την ασφαλή προσέλευση στους κλειστούς χώρους (επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή φυσικής νόσησης ή rapid test).

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture