Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επανεκκίνηση στις μισθώσεις φοιτητικών σπιτιών- Πόσα μένουν ξενοίκιαστα- Τι προτιμούν οι φοιτητές

Πάτρα: Επανεκκίνηση στις μισθώσεις φοιτη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι άλλαξε σε σχέση με πέρσι

«Ανάσα» στις μισθώσεις ακινήτων έφερε η επιστροφή των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Πάτρας. Τα δια ζώσης μαθήματα ξεκίνησαν κι έτσι πρωτοετείς και παλιοί φοιτητές που είχαν ξενοικιάσει το φοιτητικό τους σπίτι, αναζητούν νέα στέγη.  Κάπως έτσι γίνεται μία επανεκκίνηση καθώς ένα χρόνο πριν η κίνηση στις μισθώσεις στα φοιτητικά ακίνητα ήταν μηδενική λόγω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που επέβαλλε ο covid.

Πόσοι φοιτητές επέστρεψαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών- Οι εμβολιασμένοι και αυτοί που δεν πέρασαν την είσοδο

Οι μισθώσεις ήταν εκτός λειτουργίας, φέτος λειτουργούν. Η αύξηση όμως δεν είναι ποτέ αρκετή για την αγορά της Πάτρας που είναι μεγάλη και τα ακίνητα που προφέρονται είναι πάρα πολλά

«Έχει αλλάξει αρκετά η κατάσταση. Υπάρχει ενδιαφέρον και ζήτηση στη μίσθωση ενοικίων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επιπλωμένες και ευρύχωρες γκαρσονιέρες αλλά και σε μεγαλύτερα ακίνητα τα οποία επιλέγουν δύο φοιτητές ή αδέλφια. Κάποιοι δείχνουν ενδιαφέρον και για αγοραπωλησία. Κάποιος που έχει δηλαδή δύο παιδιά στην πόλη, το σκέφτεται και αυτό.  Το κέντρο παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων» εξηγεί στο thebest.gr η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων, Κυριακή Αθανασιάδη.

Όπως τονίζει, «δεν θα λέγαμε ότι ο φετινός Οκτώβρης θυμίζει αυτούς προ κορωνοϊού, ωστόσο έχουμε πάρει μία ανάσα. Σε σχέση με πέρσι η αύξηση είναι μεγάλη, ειδικά αν σκεφτούμε ότι πέρσι ακόμα και τα σπίτια που νοικιάστηκαν, μετά ξενοικιάστηκαν. Ωστόσο ξενοίκιαστο παραμένει αυτή τη στιγμή το 30% των φοιτητικών ακινήτων.

Οι μισθώσεις ήταν εκτός λειτουργίας, φέτος λειτουργούν. Η αύξηση όμως δεν ποτέ αρκετή για την αγορά της Πάτρας που είναι μεγάλη και τα ακίνητα που προφέρονται είναι πάρα πολλά, για όλα τα βαλάντια και για όλες τις δυνατότητες και επιθυμίες. Δεν μιλάμε για αποκατάσταση της κατάστασης αλλά για μία πορεία προς αυτήν. Δειλά δειλά τείνουν και τα ενοίκια να είναι εκεί που πρέπει να είναι, χωρίς κανείς να ξεχνάει πόσο καιρό έμειναν ξενοίκιαστα τα σπίτια, πόσες ακυρώσεις έγιναν και πόσα σπίτια εγκαταλείφθηκαν.

Μην ξεχνάμε ότι εκτός covid, η κρίση που υπάρχει τα τελευταία 15 χρόνια, δεν πέρασε ποτέ. Η αγορά των ακινήτων πλήττεται από την προ υπάρχουσα κρίση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις