Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη- Στο δρόμο οι κάτοικοι- Σημειώθηκαν ζημιές- ΔΕΙΤΕ LIVE

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης, νότια της Κρήτης σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης. Στο Ηράκλειο ο κόσμος ταράχτηκε και βγήκε στους δρόμους, καθώς πρόσφατα εκεί χτύπησε ο εγκέλαδος, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

«Η δόνηση είχε πολύ μεγάλη διάρκεια, δεν είχε βουητό κι ανησύχησε πολύ τους Ηρακλειώτες» περιγράφει στο thebest η δημοσιογράφος Κατερίνα Μηναδάκη. «Η πρώτη σκέψη ήταν ότι το επίκεντρο είναι πάλι το Αρκαλοχώρι κι όχι το Ηράκλειο. Ακούστηκε βέβαια και στο Αρκαλοχώρι όπου εξακολουθούν να πέφτουν κτίρια και οι άνθρωποι είναι σε πανικό.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Ιεράπετρα, τη Σητεία και φυσικά ανάστατο είναι όλο το κέντρο του Ηρακλείου», περιγράφει η δημοσιογράφος.

Σεισμός και στην Κάρπαθο λίγο μετά τα 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Λέκκας για σεισμό στην Κρήτη: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ο ισχυρότατος σεισμός σύμφωνα με αναθεώρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είναι μεγέθους 6,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου. Το εστιακό βάθος είναι 8,2 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κρήτη: Κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Σητεία

«Το προσωρινό μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 Ρίχτερ από 6,6 Ρίχτερ που ήταν αρχικά. Έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Κρήτη με μικρό εστιακό βάθος. Διερευνούμε την πιθανότητα να έχει σύνδεση με το σεισμό του Αρκαλοχωριού, αλλά μάλλον δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο» τονίζει στο newsit.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις