Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε και πού θα έρθει πολύ χειρότερη κακοκαιρία, «καμπανάκι» για τις επόμενες ημέρες

Πότε και πού θα έρθει πολύ χειρότερη κακ...

Οι προγνώσεις του Σάκη Αρναούτογλου

Από το βράδυ της Τετάρτης, θα έχουμε μια νέα, πιο σοβαρή επιδείνωση του καιρού, με έντονα καιρικά φαινόμενα, δυνητικά επικίνδυνα και κατά διαστήματα πάρα πολύ ενισχυμένους ανέμους. Στα βόρεια, τα πιο ορεινά, θα επικρατήσει και χειμωνιάτικο σκηνικό, με χιονοπτώσεις στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδας επισημαίνει ο μετεωρολόγος.
Τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης, ο καιρός θα είναι άστατος παντού, με τα περισσότερα και πιο ισχυρά φαινόμενα να πλήττουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπου χρειάζεται προσοχή, όπως και στην Εύβοια που θα πληγεί σημαντικά. Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο έντονα.

Στην Αττική και στην Αθήνα, ο καιρός θα είναι πολύ άστατος, με μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος. Στη Χαλκιδική θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και θέλει προσοχή.

Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, ο καιρός θα μαλακώσει στα ηπειρωτικά, αλλά τα φαινόμενα θα γίνουν έντονα στα Δωδεκάνησα μέχρι και στο Καρπάθιο, αλλά και στη Θράκη.

 
 
Στην Αττική, ο καιρός θα παραμείνει άστατος μόνο στα βόρεια τμήματα του λεκανοπεδίου. Τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης, ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα ανατολικά-βορειοανατολικά, κυρίως στα βορειότερα Δωδεκάνησα και στη Θράκη.


Την Τετάρτη, από το απόγευμα προς βράδυ ο καιρός θα χαλάει και τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης θα αρχίσει νέος κύκλος κακοκαιρίας, σφοδρότερης από αυτήν που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες. Θα εκκινήσει από τα δυτικά και σιγά-σιγά θα απλωθεί στα ανατολικά, στην κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα γίνονται εντονότερα όσο θα περνούν οι ώρες, κυρίως στη Μακεδονία.

Την Πέμπτη, η επιδείνωση του καιρού θα είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτήν που είχαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Συγκεκριμένα, θα έχουμε κακοκαιρία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έντονα φαινόμενα θα έχουμε σε αρκετές περιοχές τις χώρας, ενώ οι άνεμοι θα είναι εξαιρετικά ενισχυμένοι.

Χιόνι θα ρίξει στα πολύ ορεινά τμήματα μεταξύ Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Στον νομό Φλώρινας θα έχουμε τις πιο έντονες χιονοπτώσεις σε πιο χαμηλά υψόμετρα, όπως και στις πολύ ορεινές περιοχές της Μακεδονία και της Θράκης.

Την Παρασκευή, θα έχουμε ισχυρές μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι δυνητικά επικίνδυνα, τονίζει ο κ. Αρναούτογλου, ενώ θα έχουμε χιόνια στα βόρεια. Ο κ. Αρναούτογλου επεσήμανε πως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και απηύθυνε έκκληση προς του Δήμους να καθαρίσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα φρεάτια και τα ρέματα.

Βαρθολομιό, Αγρίνιο και Πηνεία Ηλείας, είναι οι περιοχές οι οποίες σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Δευτέρας

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Tα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν με δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 24 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία έως 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα βόρεια κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 4 και μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ προβλέπεται εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα κεντρικά και βόρεια το μεσημέρι ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις