Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Αυξάνεται το ρίσκο με τα νέα μέτρα- Όπλα οι εμβολιασμοί και τα τεστ

Κορωνοϊός: Αυξάνεται το ρίσκο με τα νέα ...

«Δεν μπορούμε να κλειστούμε στο σπίτι», τονίζει ο Σαρηγιάννης - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς για τις ιώσεις

Η πρώτη μέρα πλήρους ελευθερίας των εμβολιασμένων σε εσωτερικούς χώρους διασκέδασης και εστίασης ήταν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και η διασκέδαση σε πολλές περιοχές της χώρας κράτησε μέχρι πρωίας.

Όπως τονίζουν οι λοιμωξιολόγοι τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με την περίοδο του χρόνου την οποία διανύουμε, δηλαδή το τέλος του φθινοπώρου, θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι τα νέα μέτρα ενέχουν ένα μικρό ρίσκο για αύξηση κρουσμάτων ωστόσο τόνισε ότι μπορούν να ερμηνευτούν και ως κίνητρο για ανεμβολίαστους για να εμβολιαστούν άμεσα. «Εάν αυτό το επιτύχουμε δεν θα υπάρχει κίνδυνος διότι λιγότεροι θα μπορούν να μολυνθούν. Εάν όμως δεν πετύχει υπάρχει κίνδυνος».

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα έπρεπε να συνδυαστούν τα νέα μέτρα με αύξηση του αριθμού των τεστ κατά 30% - 40% τα τεστ, ώστε να σταματήσουν πιθανές αλυσίδες διασποράς. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα γίνονται έλεγχοι. Γι' αυτό πρέπει να αυξήσουμε τα τεστ» τόνισε. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι πολίτες αλλά και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα στη διαχείριση αυτής της πανδημίας.

Τσικρικά: Το εμβόλιο είναι το όπλο για περισσότερες ελευθερίες
 
Από την πλευρά της η Πνευμονολόγος κυρία Τσικρικά βλέποντας τις εικόνες με τη διασκέδαση των πολιτών στη Θεσσαλονίκη επεσήμανε ότι ο κόσμος είναι πιεσμένος από την πανδημία του κορονοϊού και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όλοι έχουν περάσει δύσκολα. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο «όπλο» του εμβολίου το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες ελευθερίες. Για την τρίτη δόση του εμβολίου, η κα Τσικρικά σημείωσε ότι δεν είναι υποχρεωτική αλλά «κάνουμε» ισχυρή σύσταση. Με την τρίτη δόση υπάρχει ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος προκειμένου να προστατευτούμε καλύτερα από τον ιό σημείωσε.

Παρελάσεις: «Δεν μπορούμε να κλειστούμε στο σπίτι», τονίζει ο Σαρηγιάννης

Για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην ήδη επιβαρυμένη Θεσσαλονίκη ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι δεν περιμένει να σημειωθεί επιβάρυνση από τις εκδηλώσεις αλλά σίγουρα αυτές δεν θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιδημιολογικού δελτίου. Δεν θα κλειστούμε μέσα και δεν υπάρχει και λόγος να κλείσουμε μέσα. το κλειδί δεν είναι να κλειστούμε αλλά να σταματήσουμε τη διασπορά όπου αυτή συμβαίνει.

Ιώσεις και κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου σχετικά με τις παιδικές ιώσεις την περίοδο του κορονοϊού. Ο γιατρός αναφερόμενος στα σχολεία τόνισε ότι «θέλει προσοχή τώρα που χειμωνιάζει και να μην κλείνουμε τα παράθυρα αλλά να μένουν ανοιχτά να αερίζονται σχολικές αίθουσες».

Παράλληλα επεσήμανε την προσοχή «και στις εξωσχολικές δραστηριότητες (φροντιστήρια, αθλητισμό ακόμα και πάρτι) διότι εκεί τα παιδιά αλλάζουν τις κοινωνικές «φούσκες» τους. «Εκεί κολλάνε τα παιδιά», σημείωσε. Επιπλέον υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή οι ιώσεις είναι σε τεράστια έξαρση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις