Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία «Αθηνά»: θα μας κάνει τη ζωή δύσκολη μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα

Κακοκαιρία «Αθηνά»: θα μας κάνει τη ζωή ...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Η κακοκαιρία «Αθηνά» θα μας ταλαιπωρήσει με βροχές και ισχυρές καταιγίδες μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικά για την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, ο κ. Αρναούτογλου, σημειώνει πως τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες θα έχουμε πολύ άστατο καιρό στις περισσότερες δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Στα περισσότερα ηπειρωτικά, από την Πελοπόννησο, σχεδόν σε όλη τη Στερεά, κατά τόπους και στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

Στην Ήπειρο τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ, στη βόρεια Ελλάδα, πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα, κυρίως, αρχικά στα πιο ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Μακεδονία και τα δυτικότερα τμήματα της Θράκης. Στα πολύ-πολύ δυτικά τμήματα του νομού Χανίων, αναμένεται να ψιχαλίσει.

Η «Αθηνά» έφτασε στην Πάτρα- Ποτάμια οι δρόμοι, στα ύψη οι τιμές της υγρασίας- Δείτε πίνακες

Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής, ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα δυτικά. Συννεφιές θα διέρχονται από τα δυτικά-νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά και θα δίνουν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Πώς θα εξελιχθεί και ποιες περιοχές περιμένουν καταιγίδες

Η κακοκαιρία Αθηνά έχει τη δυναμική να φέρει σημαντικά προβλήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στη χώρα μας τις επόμενες ώρες και μέρες τονίζει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Στον δεύτερο χάρτη που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος του Ανοιχτού Καναλιού παρουσιάζονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κίνδυνο και εμφανίζουν πολύ υψηλές πιθανότητες στο να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα με πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις. 

Σημειώνεται πως για την περιοχή της Αττικής δεν φαίνεται ο νομός να δέχεται έντονα την επίδραση αυτό του κύματος κακοκαιρίας. Αναμένονται ήπιες γενικά βροχοπτώσεις την Παρασκευή, τοπικά και κατά περιόδους και το Σαββατοκύριακο.

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις