Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Η Σία Αναγνωστοπούλου, ομιλήτρια στο Αρχοντικό Μπότσαρη στη Ναύπακτο

Η Σία Αναγνωστοπούλου, ομιλήτρια στο Αρχ...

Θα αναφερθεί στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου και στην αξία και σημασία της 450 χρόνια μετά

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει με ανακοίνωση του ότι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 450ης Επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στις 17:30, πραγματοποιείται σειρά εκδηλώσεων στο Αρχοντικό Μπότσαρη, παρουσία κοινού.

Τις εκδηλώσεις της ημέρας ανοίγει στο Αρχοντικό του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη η καθηγήτρια Ιστορικός και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου που είναι βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, με την ενδιαφέρουσα όπως αναμένεται, διάλεξη «Ο φακός της Ιστορίας στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. 450 χρόνια μετά». Ακολουθεί η απαγγελία αποσπασμάτων από την «Ωδή στον Δον Ζουάν τον Αυστριακό και το παράπονο του Θερβάντες» τουΤάκη Παπανικολάου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα αποσπάσματα θα απαγγείλει η Μουσικοπαιδαγωγός και Διευθύντρια της Μουσικής Σχολής Ναυπάκτου κ.Κατερίνα Κορκοντζέλου. 

Αμέσως μετά προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «1571. Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Η μεγαλωτάτη Βιτώρια των Χριστιανών στο Ιόνιο», σε σκηνοθεσία Αντώνη Γλαρού.  Το ντοκιμαντέρ προλογίζει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

Στις 9:30’ το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση από τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» Κέρκυρας υπό τη Διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη και την Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημητρίου Αμπατζή.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου:

Αρχοντικό Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη

17:30’ | Διάλεξη

«Ο φακός της Ιστορίας στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου 450 χρόνια μετά»

Σία Αναγνωστοπούλου, Ιστορικός, πρ.Υπουργός Εξωτερικών

18: 15’ | Απαγγελία Αποσπασμάτων από την «Ωδή στον Δον Ζουάν τον Αυστριακό και το παράπονο του Θερβάντες» του Τάκη Παπανικολάου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

·         Αποσπάσματα από το επικολυρικό ποίημα θα απαγγείλει η Μουσικοπαιδαγωγός και Διευθύντρια της Μουσικής Σχολής Ναυπάκτου κ.Κατερίνα Κορκοντζέλου

19:00’ | Προβολή Ντοκιμαντέρ

«1571. Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Η μεγαλωτάτη Βιτώρια των Χριστιανών στο Ιόνιο».

Σκηνοθεσία Αντώνης Γλαρός

Προλογίζει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Ρόδη Κράτσα.

Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

21:30’ | Μουσική Εκδήλωση

Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» Κέρκυρας υπό τη Διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη και Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημητρίου Αμπατζή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την εφαρμογή όλων των κανόνων που ορίζονται από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας,το ΥΠ.ΠΟ.Α και τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Η είσοδος σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) ή αρνητικού εργαστηριακoύ rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 26340 38646.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture