Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Κοινωφελής Καρναβάλι Πάτρας: Η Σοφία Χρυσοπούλου στη θέση του Ορέστη Σκαλτσά

Κοινωφελής Καρναβάλι Πάτρας: Η Σοφία Χρυ...

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, επίκειται μέσα στο Νοέμβριο ανανέωση κατά το ήμισυ του 11μελούς ΔΣ της Κοινωφελούς

Όπως ήδη γράφτηκε, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας ένα νέο πρόσωπο ανέλαβε καθήκοντα διοικητικής και υπηρεσιακής φύσεως με ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας την Δευτέρα 27/9/2021. Το πρόσωπο αυτό είναι η Σοφία Χρυσοπούλου που αναλαμβάνει Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης, θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο Ορέστης Σκαλτσάς, ένας άνθρωπος, εξαιρετικός γνώστης λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του, τόσο του καρναβαλιού όσο και των πολιτιστικών θεμάτων της πόλης.

Με την έννοια αυτή η Σοφία Χρυσοπούλου θα έχει ένα απαιτητικό έργο να φέρει εις πέρας και μάλιστα σε μία συγκυρία όπως είναι της πανδημίας που ήδη έχει ακυρώσει 2 καρναβάλια, τις εκδηλώσεις και παρελάσεις του τελευταίου σαββατοκύριακου της αποκριάς του 2020 αλλά και τις εκδηλώσεις δια ζώσης του καρναβαλιού του 2021. Τώρα για το τι μέλλει γενέσθαι για το 2022 ακόμα τα πράγματα είναι ρευστά και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας με το πιο πιθανό σενάριο να είναι, ένα καρναβάλι όπως του 2021 με κυρίως διαδικτυακές δράσεις, κάποιες εκδηλώσεις δια ζώσης πολύ ελεγμένες και με τις παρελάσεις για μία ακόμη χρονιά λόγω του συνωστισμού να μην πραγματοποιούνται. Όλα πάντως θα κριθούν και θα φανούν στην πορεία με την ελπίδα να παραμένει ζωντανή. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, επίκειται μέσα στο Νοέμβριο και πριν ξεκινήσει η προετοιμασία του καρναβαλιού,  αναδιοργάνωση του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς και πιθανή αλλαγή και αντικατάσταση των μισών μελών του.

Να θυμίσουμε πως η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Πατρέων προτείνει τα μέλη και αυτά περνάνε μέσα από τη διαδικασία έγκρισης του Δημοτικού συμβουλίου όπως και σε όλους τους Δημοτικούς οργανισμούς.

Από τα 11 αυτά μέλη, τουλάχιστον τρεις (3) είναι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου, ένας (1) εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση υποδεικνυόμενος από τη γενική τους συνέλευση και ένας εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της περιοχής. Τα υπόλοιπα μέλη είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου που έχουν πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης. Στην περίπτωση των αιρετών μελών τουλάχιστον ένα εξ αυτών προέρχονται από τη μειοψηφία.

Η σύνθεση όπως έχει αυτή τη στιγμή και είναι αναρτημένη στο σάιτ της Κοινωφελούς, είναι η ακόλουθη:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΚΟΥΡΗ ΗΡΑ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΔΗΜΗΣΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΜΕΛΟΣ

ΔΡΑΓΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΜΕΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ – ΜΕΛΟΣ

ΜΑΓΙΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΕΛΟΣ

ΓΚΕΚΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΜΕΛΟΣ  

ΜΑΡΚΕΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΜΕΛΟΣ

ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ ΜΑΡΙΑ – ΜΕΛΟΣ

ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΜΕΛΟΣ και ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΜΕΛΟΣ.

Τέλος αναφορικά με τη Σοφία Χρυσοπούλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, είναι ΠΕ διοικητικός υπάλληλος  και μετακινήθηκε πριν περίπου ένα μήνα, στις 8/9/2021 από τον Δήμο Πατρέων στην Κοινωφελή - ΚΕΔΗΠ. Η Σοφία Χρυσοπούλου είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ – Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και γνωρίζει να μιλά αγγλικά και ισπανικά.

Έχει σημαντική διοικητική εμπειρία, πλέον της 20ετίας, σε Δήμους και από το 2011 μέχρι σήμερα υποστήριξε γραμματειακά τα γραφεία των Αντιδημάρχων κ.κ. Αχιλλέα Γεωργακόπουλου, Χρήστου Κορδά και Νίκου Ασπράγκαθου που επόπτευαν νευραλγικές Διευθύνσεις του Δήμου Πατρέων όπως της Αρχιτεκτονικού Έργου και Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων,  Έργων Υποδομής, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Πολιτικής Προστασίας, Διοίκησης και Προγραμματισμού.

Η Σοφία Χρυσοπούλου καλείται να αναδιοργανώσει διοικητικά την ΚΕΔΗΠ –Καρναβάλι Πάτρας έτσι ώστε με ευελιξία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες, δύσκολες απαιτήσεις με απώτερο στόχο την προώθηση του Πατρινού Καρναβαλιού που είναι και ο κορυφαίος θεσμός της πόλης της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture