Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο 88χρονος Αμερικανός ηθοποιός Τομ Σκέριτ εκπλήσσει σ' ένα ρόλο αντοχών στο "East of the Mountains"

Ο 88χρονος Αμερικανός ηθοποιός Τομ Σκέρι...

Ο βετεράνος ηθοποιός χαρακτήρων όπως έγραψε το Variety, υποδύεται έναν πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει και μπορεί να του χαρίσει βραβεία

O Αμερικανός ηθοποιός Tom Skerritt συμπλήρωσε πριν λίγο καιρό, στις 25 Αυγούστου τα 88 του χρόνια και παραμένει δραστήριος καλλιτεχνικά και μάλιστα όπως έγραψαν ξένα Μέσα ενημέρωσης, επιτέλους στην ηλικία αυτή πρωταγωνιστεί σ’ ένα κεντρικό, δραματικό ρόλο που του αξίζει και μπορεί να του φέρει βραβεία. Ο Σκέριτ γεννημένος το 1933 στο Ντιτρόιτ του Μίτσιγκαν, πλέον έχει επιλέξει να ζει στην ήσυχη φύση της λίμνης Washington στην πολιτεία του Seattle και όπως δήλωσε το απολαμβάνει και νιώθει σαν να είναι συνέχεια χαλαρός σε διακοπές.

Ο ηθοποιός χαρακτήρων που έχει παίξει σε γνωστές κινηματογραφικές ταινίες όπως τα φιλμ «Alien», το πολύ δημοφιλές “Top Gun” του αείμνηστου Τόνι Σκοτ και την αντιπολεμική σάτιρα «M*A*S*H*», χωρίς να ξεχνάμε και τον εξαιρετικό ρόλο και ερμηνεία του στο λυρικό, φυσιολατρικό φιλμ σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, «Το Ποτάμι κυλά ανάμεσα μας» το 1992 όπου υποδύθηκε έναν πρεσβυτεριανό ιερέα στην Μοντάνα της δεκαετίας του 1920 με λατρεία στο ψάρεμα πέστροφας, ενσαρκώνει στην ταινία «East of the Mountains» έναν χειρούργο καρδιολόγο που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί και αποσυρθεί, ο οποίος μετά το θάνατο της συζύγου του μαθαίνει ότι πάσχει ο ίδιος από καρκίνο και βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο.

Τότε ο Ben Givens, όπως ονομάζεται ο ήρωας του, θα επιλέξει να κρύψει από την κόρη του, την αλήθεια (την κόρη ερμηνεύει η τιμημένη με Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, Μίρα Σορβίνο) και αποφασίζει με δύναμη ψυχής να μεταβεί στα βουνά Cascade Mountains, μόνος με παρέα μόνο τον σκύλο του και ένα όπλο για ασφάλεια, αποφασισμένος να διεκδικήσει τη ζωή που του απομένει και να την περάσει εκεί στην άγρια και πανέμορφη φύση. Ωστόσο οι αναποδιές παραμονεύουν όπως το να χαλάσει το αυτοκίνητο του κάπου στο πουθενά με την καλοσύνη των ξένων να τον σώζουν και τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας να τον κυριεύουν.

Η συγκεκριμένη ταινία όπως έγραψε το variety.com, έχει βασιστεί στη νουβέλα του σε David Guterson, τον οποίο μάλιστα είχε συναντήσει ο Σκέριτ παλιότερα και ο συγγραφέας είχε εκφράσει την επιθυμία όποτε το βιβλίο του γινόταν ταινία να έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Τομ Σκέριτ, ο οποίος σημειωτέον έχει μία μεγάλη σε διάρκεια καριέρα που εκτείνεται σε σχεδόν 60 χρόνια. Μάλιστα το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ο καλός αυτός και πολύ αγαπητός στο κοινό της Αμερικής, καλλιτέχνης το είχε κάνει στο πολεμικό δραματικό φιλμ «War Hunt» του Ντένις Σάντερς το 1962, μία ταινία που θεωρείται πλέον καλτ και στην οποία επίσης είχαν πρωτοεμφανιστεί ονόματα όπως ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Σίντνει Πόλακ και ο Τζον Σάξον.

Η σκηνοθεσία είναι της Αμερικανίδας σεναριογράφου και σκηνοθέτιδας SJ Chiro και το φιλμ μπορεί κάποιος να το δει online καθώς και σε επιλεγμένες αίθουσες των ΗΠΑ σε διανομή της Quiver Distribution. Το καστ των ηθοποιών τέλος περιλαμβάνει ακόμα τους Annie Gonzalez, Wally Dalton και John Paulsen.

Ο Σκέριτ παραδέχτηκε πως τα γυρίσματα ήσαν απαιτητικά και αποτέλεσαν ένα τεστ αντοχής για τον ίδιο ωστόσο όσο κυλούσε ο καιρός το σώμα και τα αντανακλαστικά του ξυπνούσαν και ο επαγγελματισμός του και η αγάπη του για τη δουλειά του ήσαν αυτά που πρυτάνευσαν ξεχνώντας πως είναι πια 88 χρονών. «Όταν είναι να κάνεις τη δουλειά σου τότε μία παράξενη ενέργεια σε γεμίζει και ξεχνάς το οτιδήποτε άλλο», είπε με χαμόγελο στο Variety.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Τομ Σκέριτ με τους Μπραντ Πιτ και Γκρε...

Ο Τομ Σκέριτ με τους Μπραντ Πιτ και Γκρεγκ Σέφερ στο "Ποτάμι Κυλά Ανάμεσα μας", φιλμ που τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας, το 1993.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture