Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Laperouse: Η γαλλική Vogue επιλέγει το πιο περιζήτητο στέκι της Paris Fashion Week

Laperouse: Η γαλλική Vogue επιλέγει το π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με το deco άγγιγμα της Cordelia de Castelane σε ένα μυθικό κτίριο της Place de la Concorde «πάνε όλοι εκεί»

H πιο hot, πολυσύχναστη διεύθυνση αυτή τη στιγμή στη γαλλική πρωτεύουσα, με το fashion crowd να διεκδικεί καθημερινά τραπέζι λόγω της Εβδομάδας Μόδας, είναι το Café Laperouse στο Hotel de la Marine. Σε ένα κτίριο- αξιοθέατο που αγναντεύει το μεγαλείο της place de la Concorde και πολύ κοντά σε Λούβρο και Πύργο του Αιφελ, η γαλλική Vogue το αποκαλεί κορυφαίο στέκι των ημερών. Οι χώροι ανακαινίστηκαν πριν τέσσερα χρόνια με τη διακοσμητική σφραγίδα και το art de la table της ονομαστής καλλιτεχνικής διευθύντριας του Dior Maison, Cordelia de Castellane . Γευστικά άπαντες δοκιμάζουν το αβοκάντο τοστ, το εκλεκτό χαβιάρι, τα ρολάκια αστακού και τα μακαρόν τυριού… «Είναι ένα μοντέρνο «καφενείο», με πολύ υψηλής ποιότητας φαγητό, διακόσμηση και art de la table», έχει δηλώσει ο Benjamin Patou, διευθύνων σύμβουλος της Moma Group πασίγνωστος στο nightlife. Υπάρχει αντίστοιχο Laperouse στο Σεν Τροπέ και στα σκαριά είναι αρκετά ακόμα σε εμβληματικές, κοσμοπολίτικες τοποθεσίες ανά τον κόσμο. Εμπνευση για τη δημιουργία του παριζιάνικου hot spot ήταν πάντως ένα πορτρέτο του Γάλλου πλοηγού του 18ου αιώνα, Jean-François de La Pérouse, ενός αξιωματικού που χάθηκε στη θάλασσα ενώ εξερευνούσε τον Ειρηνικό υπό την κυριαρχία του Βασιλιά Λουδοβίκου XVI. Αλλωστε το οίκημα υπήρξε έδρα του γαλλικού ναυτικού, ενώ σήμερα στεγάζει κυρίως μουσειακούς και ξενοδοχειακούς χώρους.

Η Cordelia de Castellane αποκάλεσε τη διαμόρφω ση του δημοφιλέστατου σήμερα καφέ- εστιατορίου μια διασκεδαστική πρόκληση. Συνδύασε στοιχεία του πρωτότυπου εστιατορίου με τις αίθουσες σε ύφος μπουντουάρ (όπου συνήθιζαν να συχνάζουν καλλιτέχνες, κοσμικές περσόνες και ευγενείς) με το «πνεύμα» ναυσιπλοΐας και εξωτικές, ανατολίτικες πινελιές. Με κυρίαρχες τις αποχρώσεις του ροζ, του κοραλί και του βαθύ κόκκινου, ξεχωρίζουν αμέσως τα πάνελ με ξύλο μαόνι και δέρμα από την Cordoba. Οι vintage πολυέλαιοι Μπακαρά και τα τραπέζια σκακιέρες αναδεικνύουν μια ατμόσφαιρα 18ου αιώνα. Στην κυρίως σάλα, το Salon du Navigateur, διαθέτει μια ριγέ οροφή με τέντες και μια άσπρη-μπλε τοιχογραφία που απεικονίζει μια βάρκα σε καταπράσινο νησί. Τα έπιπλα περιλαμβάνουν καρέκλες από μπλε βελούδο σε σχήμα κελύφους με πόδια από ξύλο, και πολυθρόνες από rattan. «Το φαντάστηκα σαν ένα ταξίδι που ξεκινάει από ένα παρισινό σαλόνι, ή το εσωτερικό ενός σκάφους, και φτάνει έως το κατάστρωμα του. Έχεις το Παρίσι και μετά έχεις το εξωτικό vibe ενός ταξιδιού», αναφέρει η de Castellane. Για τη βεράντα συνδύασε τα παγκάκια της Madeleine Castaing με τις παραδοσιακές μπιστρό καρέκλες και υπέροχα φυλλώδη δέντρα. Η αυλή διαθέτει πράσινα μεταλλικά έπιπλα για μια πιο τροπική ατμόσφαιρα.

Η de Castellane σχεδίασε η ίδια όλα τα floral υφάσματα για τους εσωτερικούς χώρους, καθώς και τα σερβίτσια και τη συσκευασία των προϊόντων. «Όταν αναλαμβάνω ένα έργο,  κάνω προσέγγιση 360 μοιρών»,  τονίζει. Ενας εκ των επενδυτών είναι ο Antoine Arnault, επικεφαλής επικοινωνιών και εικόνας του πολυτελούς ομίλου LVMH Môt Hennessy Louis Vuitton. Ένα παρελθόν με θαμώνες το Ζολά, το Μποντλέρ, τον Προυστ και το Γκενςμπούρκ με τη Τζέιν Μπίρκιν δεν μπορούσε να τον αφήσει αδιάφορο.  

 

Lapérouse, 51 Quai des Grands Augustins, 75006 Paris

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View