Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 36 στην ΕΒΟ Αιγίου

Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 36 στην ΕΒΟ Αιγίου

Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ανανεώθηκαν από τη ∆ιοίκηση των Ελληνικών Αµυντικών Συστηµάτων  Αιγίου οι συμβάσεις των 36 εργαζομένων, οι οποίοι παραµένουν έως ότου τελειώσει ο νέος διαγωνισµός για την εταιρεία που θα παρέχει προσωπικό, για 3 συν 1 έτη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση και η διοίκηση των ΕΑΣ έχουν συγκροτηµένο σχέδιο και βούληση να θέσουν σε αναπτυξιακή τροχιά την αµυντική βιοµηχανία της χώρας και να αντιµετωπίσουν χρόνιες παθογένειες. Ειδικά για τα ΕΑΣ Αιγίου αποφασίστηκε µια δίκαιη λύση. Λύση που εξασφαλίζει την οµαλή λειτουργία του εργοστασίου και εγγυάται την εργασιακή ασφάλεια του προσωπικού».

Το θέµα συζητήθηκε εκτός ηµερήσιας διάταξης και στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαµπος Μπονάνος πρότεινε τη σύναψη µιας προγραµατικής σύµβασης µεταξύ φορέων ΟΤΑ και ΝΠ∆∆, ώστε να στηριχθεί χρηµατοδοτικά η ΕΒΟ και από την αυτοδιοίκηση.

 «Ζητάµε ξεκάθαρο πλάνο βιωσιµότητας του εργοστασίου µε αύξηση των θέσεων εργασίας και είµαστε εδώ να βάλουµε πλάτη µέσω των χρηµατοδοτικών µας εργαλείων για την εµβληµατική διατήρηση και ανεξαρτητοποίηση της εθνικής µας πολεµικής µηχανής» τόνισε µεταξύ άλλων ο κ. Μπονάνος, ενώ ο Περιφερειάρχης, Ν. Φαρµάκης, απαντώντας σε αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για αδράνεια της Περιφερειακής Αρχής, υπογράµµισε ότι πρόκειται για µία υπόθεση «εργασιακής οµηρίας» που έρχεται από το παρελθόν.

 «Κανένας όµως τότε δεν φώναξε… Πρέπει να σήµερα να οµολογήσουµε, είτε ότι αργήσαµε να αντιδράσουµε, είτε ότι πέσαµε θύµατα κεντρικών πολιτικών που τότε ασκήθηκαν… Μην λέµε λοιπόν ότι κάποιοι είναι κοµµατικά φερέφωνα», είπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις