Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Τα ερωτικά του ’21, του Κυριάκου Δ. Σκιαθά

Τα ερωτικά του ’21, του Κυριάκου Δ. Σκιαθά

Με το Documento της Κυριακής

Το 16ο βιβλίο της σειράς «Τα αιρετικά» με τίτλο «Τα ερωτικά του ’21», το οποίο κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου με την εφημερίδα Documento, είναι αφιερωμένο στο τρίτομο έργο τα ερωτικά του ’21, του Κυριάκου Δ. Σκιαθά που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός. Ο Παναγιώτης Φρούντζος, αρχισυντάκτης πολιτιστικού ένθετου Docville της εφημερίδας DOCUMENTO, και ένας από τους επιμελητές της συγκεκριμένης ειδικής έκδοσης, αναφέρει για το έργο του συμπολίτη συγγραφέα:

«Με ακούραστο ερευνητικό πνεύμα και σχολαστική μεθοδικότητα ο συγγραφέας ανέδειξε την ερωτική πτυχή της ζωής ηρώων και πολιτικών της Επανάστασης του 1821 –όπως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Πάνος και ο Γενναίος Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Παπαφλέσσας, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Κίτσος Τζαβέλας, ο Ιωάννης Κωλέττης, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Γιάννης Γκούρας κ.ά.– όχι με διάθεση σκανδαλοθηρική, αλλά αναγνωρίζοντας πως ο έρωτας αποτελεί βασικό κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής.

Μέσα από την καταγραφή των πολυκύμαντων περιπετειών των πρωταγωνιστών του Αγώνα και στο ερωτικό πεδίο ο Κυριάκος Δ. Σκιαθάς καταφέρνει να αναπλάσει με πειστικότητα τον καιρό της Παλιγγενεσίας και να μας οδηγήσει στο σημείο να συναισθανθούμε εκείνους τους ανθρώπους που κέρδισαν μια υπόθεση που φαινόταν από την αρχή χαμένη. Ήρωες χωρίς αμφιβολία, αλλά όχι άγιοι. Δόθηκαν με αρχαϊκό πάθος σε ό,τι τους συνέπαιρνε και μόνο έτσι θα μπορούσε να κερδηθεί ο αγώνας της ανεξαρτησίας. Ο ξεσηκωμός του ’21 υπήρξε έργο ανθρώπων που σκέφτονταν, ερωτεύονταν, ενεργούσαν στον υπερθετικό βαθμό. Γιατί οι επαναστάσεις γεννιούνται από τον υπερθετικό».     

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture