Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ιερά αγρυπνία στην Παντάνασσα και σινε προβολή για Μαραντόνα συνυπήρξαν πλάι πλάι το βράδυ της Πέμπτης

Ιερά αγρυπνία στην Παντάνασσα και σινε π...

Ο Νίκος Καββαδίας στην τελευταία προβολή στο σινε- Παντάνασσα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον παλιό διεθνή μας ποδοσφαιριστή Σάββα Κωφίδη

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 2021 στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών από τις 8.30 έως περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Πολλοί πιστοί πέρασαν από τον ιστορικό και περικαλλή ιερό ναό για να ανάψουν το κερί τους και να προσκυνήσουν την παλαιά εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας που φυλάσσεται στο ναό. Η ιερά αγρυπνία τελέστηκε με αφορμή την εορτή της Μυρτιδιώτισσας, Πολιούχου των Κυθήρων που κάθε χρόνο τιμάται στις 24 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα στη διάρκεια της ιεράς ακολουθίας ευλογήθηκαν και άρτοι που είχαν προσφέρει πιστοί.

Από τα όμορφα πάντως στοιχεία της βραδιάς της Πέμπτης ήταν ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από την ιερά αγρυπνία που γινόταν εντός του ναού Παντανάσσης, πραγματοποιήθηκε και σινε – προβολή στο λεγόμενο σινε-Παντάνασσα από τον Νίκο Καββαδία και τον «Γυμνό Οφθαλμό».

Ήταν η τελευταία κινηματογραφική προβολή στο συγκεκριμένο χώρο για το φετινό καλοκαίρι και επρόκειτο για την προβολή της ταινίας «Τα Πόδια του Μαραντόνα», ενός μικρού μήκους φιλμ τού Παλαιστίνιου σκηνοθέτη Φιράς Κουρί. Η έκπληξη δε που επιφύλαξε ο Νίκος Καββαδίας στους σινεφίλ που ήσαν παρόντες στο σινέ - Παντάνασσα στην οδό Παντανάσσης και Καραΐσκάκη ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, τον 60χρονο σήμερα Σάββα Κωφίδη, ο οποίος μαζί και με τους άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές είχε παίξει στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα είχε παίξει και στον αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στην Εθνική Αργεντινής του θρύλου Ντιέγκο Μαραντόνα τότε.

Σε ανοικτή ακρόαση ακούσαμε τον Σάββα Κωφίδη να μιλά για εκείνη την μοναδική εμπειρία να παίρνει μέρος και να είναι παρών στην μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου παγκοσμίως ενώ δεν έκρυψε και τη συγκίνηση του. Όσο για τον αείμνηστο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, τον χαρακτήρισε έναν «καλλιτέχνη» του ποδοσφαίρου και της μπάλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο εκδηλώσεις, η ιερά αγρυπνία και η σινε- προβολή παρότι έγιναν σε πολύ κοντινή απόσταση και αν και εντελώς διαφορετικές, πραγματοποιήθηκαν χωρίς να προκληθεί η παραμικρή όχληση της μίας προς την άλλη. Κι αυτός το συνταίριασμα είχε ομολογουμένως τη γοητεία του.

Στη σελίδα του Γυμνού Οφθαλμού στο facebook μπορείτε να δείτε και βίντεο από τη βραδιά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture