Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στον πεζόδρομο Παντανάσσης πραγματοποιούνται προβολές του 7ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Στον πεζόδρομο Παντανάσσης πραγματοποιού...

Στις προβολές που συγκεντρώνουν αρκετούς σινεφίλ, συμβάλλει ο Νίκος Καββαδίας του Γυμνού Οφθαλμού

Για όσους δεν το γνωρίζουν αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται προβολές του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου τα βράδια στον πεζόδρομο της Παντανάσσης μεταξύ της Αλ. Υψηλάντου και της Καραϊσκάκη με τη συμβολή του συμπολίτη σινεφίλ Νίκου Καββαδία και του «Γυμνού Οφθαλμού».

Ο Νίκος Καββαδίας ήταν εξάλλου αυτός που είχε την ιδέα να μετατρέψει από πέρυσι στο σημείο αυτού του πεζόδρομου κάτω από το ναό Παντανάσσης σε ένα υπαίθριο, «χειροποίητο» σινεμαδάκι. Μην ξεχνάμε πως η πόλη της Πάτρας παραμένει αναιτίως χωρίς δημοτικό (θερινό και χειμερινό) κινηματογράφο με το Δήμο να οργανώνει προβολές Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου τρεις φορές την εβδομάδα, κάτι όμως που δεν ικανοποιεί απόλυτα τον ψαγμένο σινεφίλ της πόλης.

Το βράδυ της Δευτέρας 12/7/2021 ήταν το τρίτο από τα συνολικά οκτώ του μεγάλου και γοητευτικού ταξιδιού του 7ου Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Πελοποννήσου στην Πάτρα, στο "Σινέ Παντάνασσα" και όπως έγραψε ο Νίκος Καββαδίας στην σελίδα στο facebook, του Γυμνού Οφθαλμού ήταν μία βραδιά βαθιά χαραγμένη στο νου.

Από την μια οι ταινίες, από την άλλη το εξαιρετικό κοινό και, τέλος, ο χώρος προβολής!

Όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο "Σινέ Παντάνασσα" εύκολα με καταλαβαίνουν...

*Στο μεταξύ οι προβολές συνεχίζονται την Τετάρτη 13/7/2021 στις 11 το βράδυ. Όπως αναφέρει ο Νίκος Καββαδίας, θα "τραβήξουμε" προς τα μεσάνυχτα, μ' ένα από τα πιο όμορφα και παράξενα ντοκυμαντλερ, που αξιώθηκαν οι "γυμνοί οφθαλμοί" μου τα τελευταία χρόνια.

"Ο ΑΝΕΜΟΣ. ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΡΟΜΟΥ" (Wiatr. Thriller dokumentalny / The Wind. A Documentary Thriller) του 47χρονου Michal Bielawski έχει να κάνει με τον Άνεμο Χάλνυ που είναι ένα από τα πιο απρόβλεπτα στοιχεία στα Πολωνικά βουνά. Έρχεται με κύκλους, κάθε άνοιξη και φθινόπωρο.

Κανείς δεν ξέρει, αν και πότε, θα μετατραπεί σε μία καταστροφική θύελλα.

Ο Halny επηρεάζει, κυρίως, τους κατοίκους του Ζακοπάνε (Zakopane) και της γύρω περιοχής, μετατρέποντας τα γραφικά ορεινά μονοπάτια σε σκηνικό για μία αδάμαστη παράσταση της φύσης...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture