Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η κωμική ταινία δρόμου "Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ" από 22 Ιουλίου στις Ελληνικές αίθουσες

Η κωμική ταινία δρόμου "Η Αναζήτηση...

Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Μπαβέλλα και παίζουν οι Μάκης Παπαδημητρίου και Μιχάλης Σαράντης

Σε διανομή της Tulip θα βγει στις 22 Ιουλίου 2021 στις Ελληνικές αίθουσες, η βραβευμένη και ταξιδεμένη ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα «Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ». Πρόκειται για μια ταινία δρόμου με κωμικά στοιχεία και πολλή μουσική, με τους γνωστούς ηθοποιούς Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Σαράντη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαβέλλας δημιουργεί ένα αναλογικό κινηματογραφικό κοκτέιλ με στοιχεία κωμωδίας δρόμου και γνήσιου buddy movie, με αναρχικό χιούμορ, αγνό σινεφίλ πνεύμα και αδάμαστη φαντασία, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο τα βγάζουν πέρα όπως μπορούν, με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν ή με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας που εισπράττει ο Χρήστος.

Τους δυο ήρωες ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας που μοιράζονται για την Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Όταν τα πράγματα στη ζωή τους πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν να πάνε κόντρα στην τύχη τους και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσουν την αναζήτηση της χαμένης Λώρα.

Έτσι λοιπόν θα εισέλθουν σε μια ροκ εν ρολ Οδύσσεια όπου κυριαρχούν Λωτοφάγοι, Κύκλωπες και Πηνελόπες, όπου τα κινηματογραφικά στερεότυπα (από το προπολεμικό sci-fi και το Γουέστερν μέχρι το Φιλμ Νουάρ) και η άφθονη μουσική (από τη Ρέγκε και το Πανκ μέχρι το Ρεμπέτικο) θα ενσωματωθούν στην ίδια την ιστορία, και θα οδηγήσουν την πλοκή σε απρόσμενα… Ομηρικά μονοπάτια.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαβέλλας δημιουργεί ένα «χειροποίητο», ευρηματικό φιλμ, με αναρχικό χιούμορ, σινεφίλ διάθεση και έξυπνη ανάπτυξη των σουρεαλιστικών καταστάσεων που περιγράφει.

Έγραψαν για την ταινία

«Μια αναζήτηση για να βρεθεί η Γκρέτα Γκάρμπο της βιομηχανίας του πορνό.

Όταν οι δύο ήρωες βρίσκουν καταφύγιο σε μια στοιχειωμένη βίλα, είναι ένα ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο που πραγματικά λάμπει σαν φόρος τιμής στο Μελ Μπρουκς».  - Allan Hunter, Screen Daily

«…μια παραισθησιογόνα εκδοχή μιας διαδρομής που πιστεύεις μόνο όταν τη δεις με τα μάτια σου γιατί μόνο τότε αντιλαμβάνεσαι ότι είναι κάτι περισσότερο από μια περιπέτεια αυτογνωσίας ή επιστροφής στην αθωότητα». - Μανώλης Κρανάκης, Flix.gr

«Οι δυο ήρωες περνάνε από μια σειρά καταστάσεων που γίνονται σταδιακά όλο και πιο εξωφρενικές, ενώ ο Μπαβέλλας επιστρατεύει κινηματογραφικά format και κλισέ από διάφορα είδη για να φτιάξει τελικά κάτι 100% δικό του. Το δε σάουντρακ και τα πρωτότυπα τραγούδια που έγραψε ειδικά για την ταινία ο Γιώργος Μπουσούνης αποτελούν τον παλμό αυτό του ταξιδιού και αξίζουν ένα δικό τους κείμενο». - Απόστολος Κίτσος, Move it Magazine

«Η Αναζήτηση της Λώρας Ντουράντ» του Δημήτρη Μπαβέλλα ασκεί μια παράξενη γοητεία, το ταξίδι των δύο φίλων γίνεται ολοένα και πιο λυτρωτικό οπότε σιγά σιγά ξεχνάς εκείνο το περίφημο “και τι θα κερδίσω απ’ όλο αυτό”. Γιατί σημασία έχει η αναζωογόνηση  που φέρνει το ταξίδι, η επικοινωνία, ο δημόσιος χώρος (που χάσαμε αυτήν την εποχή) και η ανθρώπινη επικοινωνία δίχως ανταλλάγματα». - Γιώργος Ιατρού, Fractal

*Η ταινία έχει αποσπάσει τα εξής βραβεία:

-Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας (GRAND JURY PRIZE/BEST FICTION FEATURE),

Ειδική Μνεία για τη Σκηνογραφία (SPECIAL ACHIEVEMENT / Art Direction),

Διάκριση για τη Διεύθυνση Φωτογραφίας (SPECIAL NOMINATIONS / Best Cinematography) στο 14ο Red Rock Film Festival

-Διάκριση για το Σενάριο (Best Hook in a Fiction Feature / Dimitris Bavellas, Katerina Kleitsioti) στο RED FILM MARKET 2020 (παράλληλο τμήμα του Red Rock Film Festival)

-Grand Festival Award / Best Foreign Road Film στο Berkeley Video&Film Festival 2020

-Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας / Σάουντρακ / Φωτισμού στο Creation International Film Festival (Winter Session)

-Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας / Πρωτότυπης Ιστορίας / Καλύτερης Σκηνοθεσίας / Α’ Αντρικού Ρόλου / Β’ Αντρικού Ρόλου στο International Smyrna Movie Festival.

Προβολές

Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Επίσημο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Tallinn Black Nights Film Festival

Βέλγικη Πρεμιέρα στο Παράλληλο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Mons International Film Festival

Bαλκανική Πρεμιέρα στο Πρόγραμμα In Focus του Διεθνούς Φεστιβάλ Σαράγιεβο 2020 (online)

Πανελλήνια Πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

Προβολή στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Monte Carlo Comedy Film Festival 2020

Αμερικάνικη Πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 29th Berkeley Video&Film Festival

Ιταλική Πρεμιέρα στο Festival Del Cinema Europeo 2020 (online)

Προβολή στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα  του Red Rock Film Festival στη Utah

Προβολή στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Sunscreen Film Festival στη Florida

Προβολή στο Τμήμα "Μια δεύτερη ματιά" του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (online)

Creation International Film Festival (Winter Session, online).

Διάρκεια: 98 λεπτά.

*Ενδεχομένως να έρθει η ταινία για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture