Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία και διεθνείς συμμετοχές πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις του Δρόμου Εκεχειρίας 2021-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία και διεθνείς συμμετοχές πραγ...

Η αφετηρία για τον “Δρόμο Εκεχειρίας 2021” δόθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6.15 το πρωί από την Αρχ. Ήλιδα & ο τερματισμός έγινε στην Αρχαία Ολυμπία, στις 4.30 το απόγευμα

Προσαρμοσμένος στη νέα κανονικότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας, διεξήχθη την περασμένη Κυριακή με επιτυχία και με αρκετές διεθνείς συμμετοχές, ο 6ος Δρόμος Εκεχειρίας, από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων) στην Αρχαία Ολυμπία (ιερό τόπο διεξαγωγής των αγώνων), με τους κατοίκους των πυρόπληκτων χωριών να αποδεικνύουν ότι η φιλοξενία είναι τρόπος ζωής.

Παράλληλα με τον Δρόμο Εκεχειρίας, διεξήχθησαν δύο ακόμη δρόμοι τιμώντας τους πρωτεργάτες της Εκεχειρίας, που ήταν προαπαιτούμενη στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δρόμος του Ιφίτου, τιμώντας τον βασιλιά της Ήλιδας  Ίφιτο από το χωριό της Ήλιδας μέχρι το παλαιό μουσείο στον Αρχαιολογικό χώρο, (απόσταση 2 χλμ) τον οποίο έτρεξαν παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Και  ο Δρόμος του Κλεοσθένη, από την Αρχαία Πίσα στην Αρχαία Ολυμπία (αγώνας 5χλμ) τιμώντας τον βασιλιά της Αρχαίας Πίσσας Κλεοσθένη (ο τρίτος που υπέγραψε την Εκεχειρία ήταν ο βασιλιάς της Σπάρτης Λυκούργος).

Η συμμετοχή των δρομέων (Ελλήνων και από δέκα ακόμη χώρες) έδειξε ότι το μήνυμα της Εκεχειρίας είναι ισχυρό και πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, υπό τις σημερινές δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες.

 

Διαβάστε περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις