Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές και καθαρίστριες στα χαμηλότερα ποσοστά

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στο Πανεπιστήμιο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πρώτη θέση στους εμβολιασμούς το Εκπαιδευτικό προσωπικό

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των εμβολιασμένων και μη στο σύνολο του προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως επισημαίνει ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας τον προβληματίζει το ποσοστό του 66% των εμβολιασμένων στον φοιτητικό πληθυσμό στον οποίο δεν εντάσσονται οι πρωτοετείς μια και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές, αλλά και το ποσοστό στις καθαρίστριες.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Πατρών, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε  εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού το 66% των φοιτητών εκτός των πρωτοετών, οι οποίοι εγγράφονται μέχρι την Παρασκευή. Στους Διοικητικούς υπαλλήλους έχει εμβολιαστεί το 80% του προσωπικού ενώ στο εκπαιδευτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί το 92%.

Ως προς το προσωπικό καθαριότητας σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου, ένας στους τρεις δεν έχει εμβολιαστεί και στους συμβασιούχους ένας στους τέσσερις είναι ανεμβολίαστος.

"Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι φοιτητές και οι καθαρίστριες" σχολιάζει ο κ. Μπούρας. Ως προς τον φοιτητικό πληθυσμό εξηγεί ότι υπάρχουν Τμήματα με υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων, όπως π.χ. η Ιατρική που έχει ποσοστό 92% αλλά υπάρχουν και τμήματα με 55%, από το οποίο προκύπτει το συνολικό 66%.

Αύριο στο μεταξύ ο πρύτανης θα συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων ενώ τονίζει πως το Πανεπιστήμιο συνεχίζει την προσπάθεια να πειστεί και το υπόλοιπο προσωπικό και να αφήσει τον δισταγμό και να προχωρήσει στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις