Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Εγκαινιάζεται το Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων Αιγιάλειας την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Εγκαινιάζεται το Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμά...

Οι τρείς αίθουσες του Μουσείου αφορούν τον ρόλο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας στην προετοιμασία αλλά και την έναρξη του Αγώνα

Ο Δήμος Αιγιάλειας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Ψηφιακών Εκθεμάτων Αιγιάλειας. Πρόκειται για ένα έργο που ήρθε εις πέρας σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και μετά από μήνες ψηφιοποίησης τεκμηριωμένου ιστορικού υλικού και σπάνιων αρχειακών στοιχείων.

Σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία συνδυάζονται με τον θεματικό χαρακτήρα των αιθουσών του πρώτου ορόφου του Αρχοντικού Παναγιωτόπουλου, ενός στολιδιού της πόλης του Αιγίου, αλλά και με ενδιαφέροντα συμβατικά εκθέματα που ζωντανεύουν την ιστορική μνήμη.

Οι τρείς αίθουσες του Μουσείου αφορούν τον ρόλο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας στην προετοιμασία αλλά και την έναρξη του Αγώνα, τα ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Αιγιάλειας και τέλος τον σπουδαίο Αγωνιστή, Ανδρέα Λόντο.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 οι πόρτες του Μουσείου Ψηφιακών Εκθεμάτων ανοίγουν. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19:00 και θα ακολουθήσει ξενάγηση των παρευρισκόμενων, με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων κατά του covid 19.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture