Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατάληψη στις λυκειακές τάξεις στη Χαλανδρίτσα

Κατάληψη στις λυκειακές τάξεις στη Χαλανδρίτσα

Η επιστολή των μαθητών στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι μαθητές των λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου Φαρρών αφού το υπουργείο παιδείας δεν έχει απαντήσει στο αίτημά τους για την έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στο σχολείο.

Σε ανοικτή τους επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας, αναφέρουν :

«αξιότιμοι κύριε Μητσοτάκη και κυρία Κεραμέως , ως μαθητές της Β’ και της Γ’ Λυκείου των λυκειακών τάξεων του γυμνασίου Φαρρών θα θέλαμε να σας παραθέσουμε τα παράπονα μας.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη και πολύ σημαντική χρονιά για εμάς. Επιθυμούμε να αφοσιωθούμε όλοι στα μαθήματα μας και να έχουμε μια ομαλή σχολική χρονιά. Ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία μας για τις πανελλαδικές εξετάσεις βρισκόμαστε στην δυσάρεστη  και λυπηρή θέση να μην υπάρχουμε καν σαν τμήματα και να μην γνωρίζουμε σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουμε. Επιθυμείτε να μεταφέρετε τα τμήματα μας σε έναν άλλο χώρο, με άλλους καθηγητές και αλλά παιδιά την τελευταία στιγμή.

Αδιαφορείτε για την  ψυχολογική επιβάρυνση και ταλαιπωρία που θα μας δημιουργήσει όλη αυτή η κατάσταση.Ήδη μας έχει κουράσει. Βέβαια μάλλον δεν έχετε υπόψιν σας ότι η μεταφορά και μόνο 15 ατόμων θα σας στοιχίσει πολλά περισσότερα απ’ ότι οι καθηγητές μας καθώς και η αξία των μεταφορών είναι πολυδάπανη αλλά και οι υπάρχοντες καθηγητές καλύπτουν όλες τις σχολικές ανάγκες .

Θα το εκτιμούσαμε αν δεν προσπαθούσατε να κάνετε περικοπές από τον κλάδο της παιδείας ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για εμάς αλλά και για το μέλλον της χώρας μας.  Το μόνο που ζητάμε είναι ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά των πόλεων.  Με αυτή την κατάληψη λοιπόν ζητάμε την έγκριση των τμημάτων της Β και της Γ λυκείου των λυκειακών τάξεων του γυμνασίου Φαρρών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις