Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πόσοι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα σχολεία σε Α΄θμια και Β΄θμια- Self tests στα συρτάρια των διευθυντών

Αχαΐα: Πόσοι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τη Δευτέρα το πρώτο κουδούνι

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για τους μαθητές τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα κατά του κορωνοϊού, με το μεγάλο στοίχημα να μείνουν ανοιχτά τα τμήματα και να μην επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση.

Στη φαρέτρα κατά του κορωνοϊού είναι τα self test αλλά και τα εμβόλια με μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών να έχει εμβολιαστεί.

 

Υπάρχει μία διαφοροποίηση στα πρωτόκολλα καθώς δεν θα προχωρήσουμε σε αναστολή λειτουργίας τμήματος με τον εντοπισμό μόνο ενός κρούσματος, όπως γινόταν πέρσι Θα πρέπει να νοσεί το 50% για να κλείσει ένα τμήμα

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανδρέας Ζέρβας στο thebest.gr, «στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών είναι υψηλό και δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης  με τον καλύτερο τρόπο. Υπολογίζεται ότι από την δευτεροβάθμια έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό από 80-85%.

Από εκεί και πέρα είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει μία διαφοροποίηση στα πρωτόκολλα καθώς δεν θα προχωρήσουμε σε αναστολή λειτουργίας τμήματος με τον εντοπισμό μόνο ενός κρούσματος, όπως γινόταν πέρσι  Θα πρέπει να νοσεί το 50% για να κλείσει ένα τμήμα.

Τα μέτρα προστασίας που γνωρίζαμε και υπήρχαν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και φιλοδοξούμε ότι φέτος θα είμαστε διαρκώς σε δια ζώσης εκπαίδευση με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Στις διευθύνσεις εκπαίδευσης θα έχουμε και κάποια self test, πέρα από αυτά που θα προμηθεύονται τα παιδιά από τα φαρμακεία. Στο νομό μας μας θα τα έχουμε μέχρι το σαββατοκύριακο.

Όπως επισημαίνει ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος στο thebest,gr και στην Πρωτοβάθμια υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων εκπαιδευτικών.

«Υπολογίζεται ότι ανεμβολίαστοι είναι το 10-15%. Έχουμε πάει πολύ καλά σε επίπεδο εμβολιασμών από τότε που εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με τα αδιάθετα εμβόλια. Φανταστείτε ότι με αυτά είχαν εμβολιαστεί 1.000 εκπαιδευτικοί. Σημαντικό βέβαια είναι να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι.

Ξεκινάμε τη Δευτέρα με τα γνωστά μέτρα και σε πρώτη φάση αυτό που λέμε είναι να τηρηθούν όσο είναι δυνατόν .έτσι ώστε να νιώθουν ασφάλεια  οι μαθητές και οι γονείς.

Φέτος τα τμήματα δε θα κλείνουν τόσο εύκολα, με βάση την απόφαση των ειδικών, θα δούμε όμως στην πράξη πώς θα λειτουργήσει αυτό. Εκτιμώ ότι μπορεί να επανακαθοριστεί με βάση  την πορεία της πανδημίας. Ξεκινάμε αισιόδοξα και στην πορεία θα βλέπουμε τι θα προκύπτει. Χρειάζεται καλή συνεργασία με τους γονείς για το καλό των παιδιών,

Στις διευθύνσεις εκπαίδευσης θα έχουμε και κάποια self test, πέρα από αυτά που θα προμηθεύονται τα παιδιά  από τα φαρμακεία. Στο νομό μας μας θα τα έχουμε μέχρι το σαββατοκύριακο και  θα υπάρχουν στο συρτάρι του διευθυντή του σχολείου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για άμεσο έλεγχο στενών επαφών ενός κρούσματος» λέει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις