Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Δημοτικό Ωδείο μετονομάζεται σε «Δημοτικό Ωδείο Πατρών Μίκης Θεοδωράκης»- Στο τελευταίο "αντίο" Πελετίδης, Γεροπαναγιώτη

Πάτρα: Το Δημοτικό Ωδείο μετονομάζεται σ...

Ο Δήμος της Πάτρας, θα τιμήσει τον ίδιο και τη μουσική του

Στο τελευταίο «αντίο» του Μίκη Θεοδωράρακη, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Ενώ, σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Πατρέων, αναφέρει, ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δοθεί το όνομά του στο Δημοτικό Ωδείο: «Δημοτικό Ωδείο Πατρών Μίκης Θεοδωράκης»:

Το τελευταίο «αντίο» στο Μίκη Θεοδωράκη, είπαν, στην τελετή αποχαιρετισμού του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη που έγινε σήμερα νωρίς το απόγευμα στην Μητρόπολη Αθηνών, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εκπροσωπώντας το Δήμο και υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, μετά το άγγελμα του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη, «χρέος μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τη φλόγα του έργου του στις επόμενες γενιές και υποσχόμαστε ότι σε αυτό το χρέος θα ανταποκριθούμε. Ο Δήμος της Πάτρας, θα τιμήσει τον ίδιο και τη μουσική του, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας το έργο του στο λαό και τη νεολαία της πόλης. Μιας πόλης, στην οποία έζησε για δύο χρόνια και ξεκίνησε και τις μουσικές του σπουδές».

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δοθεί το όνομά του στο Δημοτικό Ωδείο: «Δημοτικό Ωδείο Πατρών Μίκης Θεοδωράκης».

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου θα επεξεργαστεί πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα είναι αφιερωμένο στο έργο του.

Αθάνατος!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις