Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στα γραφεία του thebest.gr o πρέσβης της Νορβηγίας Frode Overland Andersen - ΦΩΤΟ

Στα γραφεία του thebest.gr o πρέσβης της...

Ανανέωσε το ραντεβού του για το Πατρινό Καρναβάλι, ενώ έδειξε ενδιαφέρον για την ενέργεια, την ναυτιλία και τα ελληνικά κρασιά

Τα γραφεία του thebest.gr επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο νεότατος πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα Frode Overland Andersen, συνοδευόμενος από τον πρόξενο της Νορβηγίας στην Πάτρα Κώστα Χριστόπουλο.

Τον πρέσβη υποδέχθηκε η διευθύντρια του thebest.gr Νεκταρία Ντούκα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο για θέματα που απασχολούν την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, όπως οι θαλάσσιες μεταφορές, η ενέργεια, η καινοτομία, αλλά και η ναυτιλία στην οποία Ελλάδα και Νορβηγία διατηρούν μακροχρόνιους δεσμούς, ενώ η συζήτηση περιεστράφηκε επίσης γύρω από την τέχνη και τα ελληνικά κρασιά. 

Εξάλλου ο πρέσβης συναντήθηκε νωρίτερα και με τον διάσημο Νορβηγό street artist Anders Gjennestad, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα αυτές τις ημέρες προσκεκλημένος του artwalk, ενώ ήταν ενημερωμένος για Έλληνες οινοπαραραγωγούς, όπως ο Απόστολος Θυμιόπουλος, με την κατεξοχήν εξαγωγική δραστηριότητα. 

Φεύγοντας ανανέωσε το ραντεβού του με την περιοχή για τον προσεχή χειμώνα καθώς ως δεινός σκιέρ θα επισκεφθεί το χιονοδρομικό του Χελμού (μας υποσχέθηκε και φωτογραφικές αποδείξεις επί το έργον), ενώ ο Κώστας Χριστόπουλος τον κάλεσε να συμμετάσχει και στο Πατρινό Καρναβάλι, μόλις ο covid το επιτρέψει. 

Νωρίτερα ο Πρέσβης είχε συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και ενημερώθηκε για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και για τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ειδικά σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με το φυσικό αέριο, εξέλιξη που ανοίγει νέους επενδυτικούς ορίζοντες, αλλά και δίνει πρόσβαση σε φθηνή και φιλική για το περιβάλλον ενέργεια. Ο Πρέσβης συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, ενώ επισκέφθηκε και την Achaia Clauss. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight