Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Σαν παραμύθι: Τα ξενοδοχεία- παλάτια που λατρεύει το Χόλιγουντ στη Βενετία

Σαν παραμύθι: Τα ξενοδοχεία- παλάτια που...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με αφορμή τη Μόστρα του σινεμά, μυθικές σουίτες σε μεγαλοπρεπές venetian style γεμίζουν stars

Τα ξενοδοχεία που υποδέχονται τους stars τις ημέρες της Μόστρα, δεν είναι απλές τουριστικές εγκαταστάσεις αλλά ζωντανά αξιοθέατα και ιστορικά παλάτια. «Κουβαλούν» όλη την αίγλη και την αρχοντιά της ένδοξης εποχής των δόγηδων και οι χώροι τους μοιάζουν βγαλμένοι από παραμύθι. Ο διάκοσμος «βαρύς» και περίτεχνος, με τα γύψινα, τα γλυπτά, τους καθρέφτες και τους πολυελαίους να αφθονούν . Εννοείται πως και η θέα είναι μοναδική με τους γονδολιέρηδες να περιμένουν με τις πλέον ρομαντικές διαθέσεις απόπλευσης. Η Βενετία δεν νοιάζεται για το σύγχρονο design και καλά κάνει.

 

Hotel Cipriani
 

To logo και μόνο είναι πασίγνωστο. Το πιο  ονομαστό από τα ξενοδοχεία της Βενετίας βρίσκεται στο «πριβέ» νησάκι Guidecca και είναι προσβάσιμο μόνο με ιδιωτικό βαρκάκι. Οι celebrities που το προτιμούν απολαμβάνουν δίχως περίεργα βλέμματα και φλας το μπάνιο τους σε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, χαλαρώνουν στο απίστευτο spa και χαίρονται  πιάτα του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Oro.

Στο Hotel Cipriani έχουν μείνει κατά καιρούς διασημότητες όπως οι Τζαακ Νίκολσον, Αντζελίνα Τζολί, Σάλμα Χάγιεκ. Εδώ στο φημισμένο μπαρ του φέρεται να δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το κοκτέιλ Bellini, ενώ και ο  λάτρης της ιταλικής κουλτούρας Τζορτζ Κλούνει έχει υπογράψει εδώ τη δημιουργία ενός δικής του έμπνευσης κοκτέιλ, το οποίο ονόμασε Nina’s Passion (από το όνομα της μητέρας του).

Hotel Danieli


Μια ανάσα από την μαγευτική και πολυσύχναστη Piazza san Marco, το Danieli είναι από τα αγαπημένα των vips σε όλα τα μεγάλα events της πόλης αλλά και όταν γυρίζονται ταινίες στην περιοχή. Εδώ έμεναν οι πρωταγωνιστές του Τζέιμς Μποντ για την περιπέτεια Casino Royale,  αλλά και ντουάτο Αντζελίνα Τζολί και Τζόνι Ντεπ όταν γύριζαν το The Tourist. Μάλιστα, πλάνα από την ταινία έχουν γυριστεί στην Doge Dandolo Royal Suite. Στον τελευταίο όροφο στεγάζεται το περίφημο εστιατόριο Terrazza Danieli με τη μαγευτική θέα που θεωρείται από τις καλύτερες σε όλη τη Βενετία, στο οποίο είναι σχεδόν αδύνατο να κλείσει κανείς τραπέζι καθόλη τη διάρκεια του χρόνο. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι παγκοσμίως «άπιαστη».

 

Gritti Palace
 

Αυτό το αληθινό παλάτι που κάποτε ανήκε στον δόγη Andrea Gritti  χτίστηκε τον 15ο αιώνα και βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της πόλης με θέα στην εντυπωσιακή εκκλησία της Madonna della Salute. Είναι γεμάτο με πανάκριβες αντίκες και πίνακες αμύθητης αξίας, ενώ οι μεγαλοπρεπείς σουίτες του έχουν φιλοξενήσει από το Ρίτσαρντ Μπάρτον και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ ως τον Μπραντ Πιτ.

Hotel Excelsior
 

Εδώ στεγάστηκε το πρώτο Φεστιβάλ της Βενετίας το 1932 και μέχρι και σήμερα παραμένει το πρώτο μέρος όπου αναζητούν  υπερπολυτελή σουίτα οι κορυφαίοι stars του σινεμά. Το εμβληματικό κτίριο κατασκευάστηκε το 1908 από τον αναγνωρισμένο Ιταλό αρχιτέκτονα Giovanni Sardi ο οποίος είχε πάρει την εντολή από τον επιχειρηματία Nicolo Spada να φτιάξει το πιο  θεαματικό σε «lusso» ξενοδοχείο στον κόσμο. Για να φτάσει κανείς στο ξενοδοχείο από το κέντρο της πόλης πρέπει να πάρει κάποιο από τα ιδιωτικά βαρκάκια του. Έχει υπάρξει το αγαπημένο των Μάρλεν Ντήντριχ, Ινιγκριντ Μπέργκμαν, Ουίνστον Τσόρτσιλ ενώ θαμώνες του πρόσφατα ήταν οι Κουέντιν Ταραντίνο και Κέιτ Μπλάνσετ λόγω της κριτικής επιτροπής της Μόστρα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View