Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν δόθηκε α' βραβείο στον διαγωνισμό για το θαλάσσιο μέτωπο- "Κανείς δεν έδινε ολοκληρωμένη απάντηση"

Δεν δόθηκε α' βραβείο στον διαγωνισμό γι...

Οι πέντε μελέτες δεν δίνουν ολοκληρωμένη απάντηση σ’ όλα τα ζητήματα που θέτει ο εξαιρετικής δυσκολίας διαγωνισμός

17 μελετητικές ομάδες συμμετείχαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας. Από τις πέντε μελέτες που προκρίθηκαν ωστόσο, όπως λέει σε άρθρο του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου & Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων Χρήστος Κορδάς καμία δεν έλαβε το πρώτο βραβείο καθώς και οι πέντε μελέτες δεν δίνουν ολοκληρωμένη απάντηση σ’ όλα τα ζητήματα που θέτει ο εξαιρετικής δυσκολίας διαγωνισμός και δεν κατορθώνουν να δώσουν μια καθολική απάντηση στο ζητούμενο όραμα για το παραθαλάσσιο μέτωπο.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κορδάς: «Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού η οποία αποτελείται από εκλεκτούς και έμπειρους αρχιτέκτονες μεγάλου κύρους επέλεξε αρχικά τις πέντε καλύτερες προτάσεις. Στη συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι προχώρησαν σε δεύτερο βήμα και διευκρίνισαν με νέα πολύ πιο αναλυτικά σχέδια , μακέτες, κείμενα και επιμέρους στοιχεία την <<φιλοσοφία>> και τον όλο σχεδιασμό τους Και οι πέντε μελέτες λαμβάνουν υπόψη τους και ακολουθούν τις γενικές κατευθύνσεις του Δήμου μας, οι οποίες είναι το καταστάλαγμα ιδεών, προτάσεων και μελετών που είχαν γίνει επί δεκάδες χρόνια στην Πόλη μας.

 Οι προτάσεις είναι προσανατολισμένες να εξυπηρετήσουν τον Πατραϊκό Λαό, μακριά από τα συμφέρονται που θέλουν αυτήν την καίρια σημασίας περιοχή οικόπεδο –φιλέτο για κερδοσκοπικές χρήσεις Οι μελέτες γενικά χειρίζονται με περιβαλλοντική ευαισθησία το παράκτιο Μέτωπο, διαθέτουν σχεδιαστική σαφήνεια, περιλαμβάνουν ενδιαφέροντα στοιχεία και κατασκευές εξοπλισμού. Το διαχειρίζονται με σχετική συνοχή απλότητα και ηπιότητα.

Προσεγγίζουν την σύγχρονη Πάτρα σαν Μεσογειακή πόλη, νεοκλασική, βιομηχανική κ.λπ. και επανασχεδιάζουν το δημόσιο χώρο μας. Η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε να μην απονεμηθεί Α’ Βραβείο με το σκεπτικό ότι οι πέντε μελέτες δεν δίνουν ολοκληρωμένη απάντηση σ’ όλα τα ζητήματα που θέτει ο εξαιρετικής δυσκολίας διαγωνισμός και δεν κατορθώνουν να δώσουν μια καθολική απάντηση στο ζητούμενο όραμα για το παραθαλάσσιο μέτωπο.

Ταυτόχρονα έκρινε ομόφωνα ισότιμες τρεις από τις πέντε μελέτες στις οποίες και απέδωσε το Β’ Βραβείο. Θεώρησε δε ότι οι τρεις αυτές προτάσεις έχουν τέτοια στοιχεία ώστε από κοινού οι μελετητικές ομάδες αυτές συνεργαζόμενες, θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση μιας μελέτης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της προκήρυξης. Επίσης θεώρησε σωστό να εξαγοραστούν ή να δοθούν χρηματικά έπαθλα και σε άλλες ομάδες Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης γνωρίζοντας τις ξεχωριστά μεγάλες δυσκολίες, το τεράστιο μέγεθος και τις πολύ σύνθετες απαιτήσεις του όλου εγχειρήματος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις