Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεκαεπτά μελέτες για το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, στο τραπέζι της επιτροπής

Δεκαεπτά μελέτες για το παραλιακό μέτωπο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο αντιδήμαρχος έργων μιλά για παραλιακό μέτωπο, για τη Μαρίνα Πάτρας και κτίρια Αγ. Νικολάου

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ανοίχτηκαν οι 17 μελέτες που υποβλήθηκαν απο αντίστοιχα αρχιτεκτονικά γραφεία ολόκληρης της χώρας για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας. Αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω απο 33 γραφεία ωστόσο τα 17 υπέβαλαν μελέτες. Η  επιτροπή θα αποφανθεί άμεσα ώστε σε επόμενο στάδιο να προκύψουν αυτές που θα προκριθούν για να έλθουν και στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας. Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου όπως έγινε γνωστό, ξεκίνησε η κρίση των μελετών του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού. Στην αγορά Αργύρη ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Κρίσης των Μελετών. Όπως αναφέρει ο Δήμος "ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός ευελπιστούμε να οδηγήσει σε ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα για κατασκευή μεγάλων νέων έργων που θα αποκαταστήσουν τον παραθαλάσσιο χαρακτήρα της Πάτρας. Αφορά όλη την εκτεταμένη περιοχή μεταξύ του Νέου Λιμανιού και της οδού Κανελλοπούλου στην Αγυιά. Βασικοί παράμετροι του Διαγωνισμού είναι:

-         Η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής


-         Η δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού

-         Να συνδεθεί ο πολεοδομικός ιστός με το υγρό στοιχείο

Στόχος είναι να οδηγηθούμε σε οριστικές μελέτες ώστε εν συνεχεία να χρηματοδοτηθούν από προγράμματα (ΕΣΠΑ ή άλλα) τα έργα. Στο παραθαλάσσιο μέτωπο σε παλαιότερο Σχεδιασμό είχαν  θεσμοθετήσει για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων δόμηση 55.000τ.μ. εμπορευματικού χαρακτήρα, σχεδιασμός που οδηγούσε σε οικοπεδοποίησή του. Ο τωρινός Σχεδιασμός προκρίνει κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες και τους επισκέπτες".

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Πατρέων Χρήστος κορδάς, "οι διαδικασίες για τις αρχιτεκτονικές προτάσεις για το παραλιακό μέτωπο, δηλαδή ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, ολοκληρώθηκαν. Από την αυτή την εβδομάδα συνεδριάζει η επιτροπή πανελληνίου κλίμακας, ώστε στο τέλος της διαδικασίας να βραβευτούν ορισμένες μελέτες και σε δέυτερο στάδιο, η καλύτερη".

Την ίδια στιγμή τρέχουν οι διαδικασίες για την σύνταξη μελέτης για τη μαρίνα της Πάτρας, ενώ εξετάζεται η αξιοποίηση κτιρίου στο ύψος του μώλου της Αγίου Νικολάου. Σε εξέλιξη επίσης είναι οι διαδικασίες αδειοδότησης, για τον εκσυγχρονισμό και τη  μετατροπή της μαρίνας σε τουριστικό λιμάνι.

Ο δήμος Πατρέων θέλει να αξιοποιήσει και το παλιό κτίριο στο ύψος του μώλου Αγ. Νικολάου και γι' αυτό πλέον περιφρουρεί την κίνηση μέσα σε αυτό, αφού εκεί μπαινόβγαιναν μετανάστες και ρομά.

 

Σε ποιά φάση βρίσκονται έργα και μελέτες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις